OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Έβαλε την ουρά στα σκέλια ο Ερντογάν: “Δεν ήμασταν στο χείλος του πολέμου με την Ελλάδα”

Στροφή 180 μοιρών από τον Ταγίπ Ερντογάν μετά την βεβήλωση της Αγίας Σοφίας και την προκλητική NANTEX με την ταυτόχρονη έξοδο του τουρκικού στόλου στο Αιγαίο. Έβαλε την ουρά στα σκέλια μετά την ξεκάθαρη αντίδραση της Ελλάδας και το μήνυμα ισχύος και σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από το CNN Turk, ο Ιμπραΐμ Καλίν δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε την διακοπή των επιχειρήσεων ως εποικοδομητική προσέγγιση των διαπραγματεύσεων.

Ο Ιμπραήμ Καλίν για την κρίση λόγω της Navtex και τις σεισμικές έρευνες του Oruc Reis σχολίασε το ρόλο του Βερολίνου και τις σχέσεις με την Ελλάδα. Διέψευσε ότι ήμασταν στα πρόθυρα πολέμου και ξαναθυμήθηκε την καλή γειτονία.

“Η κ. Μέρκελ είχε έναν εποικοδομητικό ρόλο, αλλά όπως ισχυρίστηκε και ο γερμανικός Τύπος, δεν ίσχυε ότι ήμασταν στο χείλος του πολέμου. Η Ελλάδα είναι ο σημαντικός μας γείτονας. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε όλα αυτά τα θέματα με την Ελλάδα. Όλοι πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται στη δική τους υφαλοκρηπίδα, και θα πραγματοποιηθούν κοινές μελέτες σε αμφισβητούμενες περιοχές. “Ας είμαστε εποικοδομητικοί, θα περιμένουμε λίγο”, είναι η θέση του Ερντογάν κατά τον Τούρκο αξιωματούχο.

“Ας λύσουμε τα κοινά μας θέματα διμερώς. Δεν θα μπορέσει η Ελλάδα να λάβει αποτελέσματα χρησιμοποιώντας την ένταξη στην ΕΕ ως μοχλό πίεσης” είναι η νέα γραμμή της Άγκυρας.

Είναι γεγονός ότι η Τουρκία αν τους έπαιρνε επιχειρησιακά θα τολμούσαν μια πολεμική σύρραξη. Η αδυναμία τους είναι εμφανής και προσπαθούν με τεχνάσματα και προκλήσεις να δημιουργήσουν προβλήματα. Την μία χρησιμοποιούν το μεταναστευτικό, την άλλη προκαλούν με την Αγία Σοφία και την επόμενη βγάζουν το ναυτικό τους βόλτα στο Αιγαίο και το μαζεύουν με την πρώτη αστραπή….

Η ελληνική πλευρά παραμένει σε επιφυλακή, δεν υπάρχει εφησυχασμός.

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, καταδικάστηκε για δωροδοκία

otavoice

Εκλέχθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι 14 Αντιπρόεδροί του

otavoice

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice