OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις για τα τριτοβάθμια ιδρύματα

Τελειώνει η αγωνία των υποψηφίων μαθητών για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς στο τέλος του μήνα αναμένεται να ανακοινωθούν οι Βάσεις από το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του otavoice.gr  τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μεταξύ 28 – 30 Αυγούστου και αφορούν 105000 περίπου υποψηφίους.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι μπορεί να υπάρξει κάποια μεταβολή αν οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού το επιβάλλουν.

Πτώση αναμένεται να έχουν οι φετινές βάσεις, σύμφωνα με τις βαθμολογίες που ανακοινώθηκαν, η οποία θα κλιμακώνεται ανάλογα με το επιστημονικό πεδίο. Η επιδημιολογική κρίση αναμένεται να επηρεάσει μιας και ήταν ένας από τους παράγοντας που συνυπολόγισαν οι υποψήφιοι συμπληρώνοντας το μηχανογραφικό δελτίο.  Γενικά στο 1ο, 2ο και 3ο επιστημονικό πεδίο θα υπάρξει πτώση των βάσεων, ιδιαίτερα στο 3ο που είναι οι Ιατρικές Σχολές, ενώ αναμένεται μικρή άνοδος μόνο στο 4ο επιστημονικό πεδίο, που είναι οι Οικονομικές Σχολές και Σχολές Πληροφορικής.

Σχετικά Άρθρα

Ρ. Μέτσολα: Οι προκλήσεις της Κύπρου είναι προκλήσεις της ΕΕ

otavoice

Η Χεζμπολάχ απειλεί νέα πλήγματα το Ισραήλ αν «συνεχίσει να στοχοθετεί αμάχους»

otavoice

Ο Μητσοτάκης στο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Τα εν εξελίξει έργα «στο τραπέζι»

otavoice

Μεγάλη δασική πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας-Διακοπή κυκλοφορίας

otavoice

Το Υπουργείο Άμυνας απαντά στην προκλητική τουρκική ανακοίνωση για τις δηλώσεις Δένδια

otavoice

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τα τρία μέτρα για τους καταναλωτές – Ποια τιμολόγια θα επιδοτηθούν

otavoice