OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Επεισοδιακή επίσκεψη στη Μόρια της Προέδρου Σακελλαροπούλου – Έντονες αντιδράσεις κατοίκων και χρήση χημικών

Την έντονη αντίδραση τους εξέφρασαν για την παρουσία στον καταυλισμό της Μόρια, της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου οι κάτοικοι της Λέσβου. Σύμφωνα με πληροφορίες μεγάλος αριθμός κατοίκων συγκεντρώθηκε κοντά στο ΚΥΤ Μόριας, για να εκφράσει την δυσαρέσκεια του για την παρουσία της ΠτΔ η οποία νομιμοποιεί τα σχέδια δημιουργίας μια ισλαμικής πόλης στο νησί.Η συγκέντρωση των κατοίκων έγινε  στην διασταύρωση της Μόριας από Παναγιούδα αλλά και από Λάρσο με σκοπό να αποτρέψουν τα εγκαίνια της Δομής Υγείας έξω από το ΚΥΤ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αυτή την ώρα υπάρχουν εκτεταμένα επεισόδια και χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις που εμπόδισαν τους συγκεντρωμένους και τους απέκλεισαν την πρόσβαση κοντά στον καταυλισμό.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση και ενώ τα επεισόδια μεταξύ κατοίκων και ΜΑΤ μαίνονται στην ύπαιθρο, ξέσπασε ξαφνικά φωτιά στον ελαιώνα που βρίσκεται περιμετρικά του καταυλισμού και προορίζεται εκεί να επεκταθεί η δομή. Οι φωτιές στην περιοχή είναι σύνηθες φαινόμενο μιας και στόχο έχουν να εκδιώξουν τους ιδιοκτήτες και να ξεριζώσουν τις καλλιέργειες.

Αποδοκιμάζει ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου την παρουσία της ΠτΔ στις δομές

Η περιφερειακή αρχή έχει εκφράσει την αντίθεση της στα σχέδια επέκτασης δια μέσω του περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη και ζητά επίμονα να αποσυμφορηθεί η περιοχή για εθνικούς λόγους αλλά και γιατί αποτελεί μια υγειονομική βόμβα στο νησί. Άλλωστε η απουσία της περιφερειακής αρχής από τα εγκαίνια είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στο νησί και της πλήρους αντίθεσης με τις επιλογές της κυβέρνησης.

Χθες ο Περιφερειάρχης Βορείου  Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης δήλωσε :
Παγία και διαχρονική επιδίωξη της Περιφερειακής Αρχής Βορείου Αιγαίου είναι η απομάκρυνση όλων των παρανόμων οικονομικών μεταναστών από τις νήσους μας και το οριστικό κλείσιμο των λειτουργουσών δομών παραμονής τους. Κάθε επέκταση, εμπλουτισμός. εκδήλωση και επίσκεψη στις δομές, η οποία συμβάλει στην παγίωση της υπάρξεως τους, δεν επιδοκιμάζεται.

 

Επεισοδιακή η παρουσία της ΠτΔ στη Μόρια, όπου οι πολίτες αντιδρούν έντονα για την επέκταση του καταυλισμού και την αλλοίωση της φυσιογνωμίας του νησιού.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Ο Μητσοτάκης στο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Τα εν εξελίξει έργα «στο τραπέζι»

otavoice

Δασική πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας-Διακοπή κυκλοφορίας

otavoice

Το Υπουργείο Άμυνας απαντά στην προκλητική τουρκική ανακοίνωση για τις δηλώσεις Δένδια

otavoice

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τα τρία μέτρα για τους καταναλωτές – Ποια τιμολόγια θα επιδοτηθούν

otavoice

Ο «εκλεκτός» του Τραμπ: Ποιος είναι ο Τζέι Ντι Βανς που επέλεξε για υποψήφιο αντιπρόεδρο

otavoice

Ξεκινάει στη Θεσσαλονίκη η προετομασία για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής

otavoice