OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Η αυτοδιοικητική “μάχη” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στην τελική ευθεία η επιλογή των διεκδικητών στους δυο μεγαλύτερους Δήμους της χώρας.

Μπορεί στους Δήμους να μην επιλεγεί να δοθούν κομματικά χρίσματα αλλά στους δύό μεγάλους δήμους της χώρας κατά παράδοση θα δοθεί κομματικό χρώμα μιας και αποτελούν βαρόμετρο στις πολιτικές εντυπώσεις και στα συμπεράσματα που θα αποτυπωθούν το βράδυ των εκλογών της 19ης Μαΐου.

Στην Αθήνα ο Γιώργος Καμίνης ανακοίνωσε ότι δεν θα ξαναδιεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο και όλα δείχνουν πως θα στραφεί στην Ευρωβουλή. Αντίθετα στην Θεσσαλονίκη ο Γιάννης Μπουτάρης που είχε πάρει την στήριξη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, μετά από συνάντηση που είχαν οι δυο άνδρες μεταξύ τους, αναμένεται να υπερασπιστεί τη θέση του και να διεκδικήσει την επανεκλογή του.

Το OTAVOICE είναι σε θέση να γνωρίζει ότι στην Αθήνα έχει κλειδώσει η υποψηφιότητα του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη και η επίσημη ανακοίνωση είναι θέμα ημερών. Ήδη εδώ και καιρό γίνονται οι απαραίτητες ζυμώσεις και επαφές μιας και υπάρχει η πολιτική μαγιά από τη μητέρα του Ντόρα Μπακογιάννη στον Δήμο της Αθήνας και το επιτελείο του Περιφερειάρχη έχει πάρει φωτιά.

Απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη επικρατέστερος για την ώρα φαίνεται ο πρώην Υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος έχει ήδη βολιδοσκοπηθεί από την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά και εκτιμάται ότι μπορεί να αποσπάσει ευρύτερες πολιτικές στηρίξεις από το κυβερνητικό στρατόπεδο. Το κυβερνών κόμμα για την ώρα βρίσκεται σε αναζήτηση υποψηφίου που θα μπορεί να σταθεί εκλογικά απέναντι στην δυνατή υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη.

Τα σενάρια που ακούστηκαν για την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες δεν ανταποκρίνονται στις προθέσεις της, καθώς η ίδια επιθυμεί να συνεχίσει το πετυχημένο έργο της στο νευραλγικό τομέα του τουρισμού.

Επικρατέστερη προσωπικότητα που συγκεντρώνει τις θετικές εισηγήσεις στελεχών της Κουμουνδούρου και του Μαξίμου είναι ο καθηγητής Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ Νίκος Μπελαβίλας, ο οποίος τοποθετήθηκε( διόλου τυχαίο) πριν από ένα μήνα πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της “ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΕ” και θεωρείται ειδικός στις αναπλάσεις αστικού περιβάλλοντος και εκτιμούν ότι διαθέτει το τεχνοκρατικό πακέτο για να παρουσιάσει μια δυναμική πρόταση για την Αθήνα.

Μέτωπο κατά Μπουτάρη

Στη Θεσσαλονίκη, που λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών το κλίμα έχει οξυνθεί, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη ποιος θα είναι αυτός που θα βρεθεί απέναντι στον Γιάννη Μπουτάρη. Ήδη έχουν ανακοινώσει την πρόθεση τους διάφορα αυτοδιοικητικά στελέχη της συμπρωτεύουσας, όπως ο συντονιστής Κοινωνικής Συνοχής και Μεταναστευτικού – Προσφυγικού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χάρης Αηδονόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Εφραίμ (Μάκης) Κυζιρίδης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΚΜ Πάρις Μπίλιας και ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Ζέρβας (που αποχώρησε από την παράταξη Μπουτάρη) ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι κάνει κινήσεις και ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών δημοτικός σύμβουλος Μάκης Στεργίου.

Ασφαλείς πληροφορίες του OTAVOICE ωστόσο από την συμπρωτεύουσα και από την Αθήνα αναφέρουν ότι το πρόσωπο που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να τεθεί απέναντι στον Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος αποτελεί κόκκινο πανί για τις θέσεις του στο Σκοπιανό, είναι ο πρώην διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο οποίος θα έχει και την στήριξη του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, μιας και τους συνδέει εκτός των άλλων και συγγενική σχέση.

Χαρακτηριστική είναι η χθεσινή δήλωση της Βουλευτού Α’ Θεσσαλονίκης, Έλενας Ράπτη που θεωρεί δυνατή την υποψηφιότητα Παπαμιμίκου, ανοίγοντας στην ουσία το θέμα.
‘Έντονες είναι όμως και οι διεργασίες στη Θεσσαλονίκη από τον χώρο των διοργανωτών των συλλαλητηρίων για την Μακεδονία, οι οποίοι αναζητούν μια προσωπικότητα θεωρώντας ότι θα πρέπει για εθνικούς λόγους να υπάρξει ένα ισχυρό μέτωπο απέναντι στον Μπουτάρη. Μια προσωπικότητα η οποία θα πρέπει να έχει ξεκάθαρες θέσεις για το Σκοπιανό και για μια σειρά από εθνική ζητήματα.

Σε κάθε περίπτωση,τόσο σε Αθήνα όσο σε Θεσσαλονίκη, μέσα στο μήνα θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο μιας και τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.

Σχετικά Άρθρα

Κοινό μέτωπο ΠΕΔ ΣτΕ και Δήμου Χαλκιδέων, κατά της εγκατάστασης ιδιωτικής Μ.Ε.Α στην Αυλίδα

otavoice

Δ. Ιωαννιτών: Συνεδρίασε η αστική ομάδα εργασίας για το προσφυγικό

otavoice

Δ. Νοτίου Πηλίου: Aυτοψία στις πληγείσες από το χαλάζι περιοχές από Κλιμάκιο του ΕΛ.Γ.Α.

otavoice

Δήμαρχος Χαλκηδόνος: “Στηρίζουμε τον πολιτισμό του τόπου μας”

otavoice

Ολοκληρώθηκε η πρόσληψη 54 σχολικών καθαριστριών στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

otavoice

ΠΔΕ: Συνάντηση του αν. Περιφερειάρχη, Χ. Μπονάνου, με το νέο Διοικητή της 6ης ΥΠΕ

otavoice