OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Τυφώνας Laura: Συναγερμός -Αναβαθμίστηκε σε κατηγορία 4 και αναμένεται να χτυπήσει με σφοδρότητα Λουιζιάνα-Τέξας

O τυφώνας Laura αναβαθμίστηκε στο 4 της σχετικής κλίμακας και εκφράζονται έντονοι φόβοι από τις αρχές πως θα είναι από τους ισχυρότερους καταγεγραμμένους τυφώνες στην ιστορία. Το μέτωπο του τυφώνα Laura  αναμένεται τις επόμενες ώρες να  χτυπήσει την πολιτεία Λουιζιάνα και τις ακτές του Τέξας.

Σύμφωνα με το National Hurricane Center θα σημειωθούν εκτεταμένες πλημμύρες  και καταστροφές, ενώ τα καιρικά φαινόμενα ήδη είναι σε εξέλιξη στις περιοχές αυτές με ισχυρότατους θυελλώδεις ανέμους. Ο τυφώνας Laura βρίσκεται 30 μίλια νοτιοδυτικά της Λίμνης Charles στη Λουιζιάνα και 40 μίλια ανατολικά του λιμανιού Artur, στο Τέξας. Οι άνεμοι έχουν ταχύτητα 150 μίλια/ώρα και ο τυφώνας κινείται με βόρεια κατεύθυνση με ταχύτητα 15 μίλια/ώρα,προς τις πολιτείες Λουιζιάνα και Τέξας.

Ο τυφώνας Laura αναμένεται να κινηθεί προς την ξηρά από την νοτιοδυτική Λουιζιάνα τις επόμενες ώρες και στη  συνέχεια θα κινηθεί βόρεια όπου θα “χτυπήσει” το εσωτερικό μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης. Το κέντρο του φαινομένου θα συνεχίσει να κινείται με πορεία την πολιτεία του Αρκάνσας και του Μισισσίπη και θα φτάσει στις πολιτείες που βρίσκονται στα μέσα του Ατλαντικού το Σάββατο.

Πάνω από 103.000 συνδέσεις ρεύματος είναι εκτός λειτουργίας σε Λουιζιάνα και Τέξας , όπου ο τυφώνας ήδη έχει κάνει την εμφάνιση του.

Ο δήμαρχος του Τέξας Thurman Bartie είπε πως “όσοι μείνουν πίσω στις περιοχές που έχει δοθεί οδηγία εκκένωσης, θα μείνουν μόνοι τους” και τους κάλεσε να αποχωρήσουν. Προειδοποίησε πως οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δεν θα είναι διαθέσιμες από την ώρα που θα φτάσει το μέτωπο του τυφώνα σε όσους δεν ακολουθήσουν τις οδηγίες εκκένωσης. Προτεραιότητα να εκκενωθούν οι περιοχές και τα έχουμε καταφέρει σε ποσοστό 70% περίπου.

Ο δήμαρχος του Lake Charles στη Λουιζιάνα, Nic Hunter ανέφερε ότι δεν έχει εκκενωθεί πλήρως η περιοχή του, πως ο τυφώνας είναι λίγες μόνο ώρες μακρυά αλλά δεν έχουν εφαρμόσει όλοι οι κάτοικοι τις οδηγίες εκκένωσης.

Σχετικά Άρθρα

Μπάιντεν: Θα εξέταζα να αποσυρθώ, εάν προέκυπτε ιατρικό πρόβλημα

otavoice

Γιατί η δήμαρχος του Παρισιού βούτηξε στον Σηκουάνα

otavoice

Φωτιά στο Σοφικό: Φόβοι για αναζωπυρώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας

otavoice

Ρ. Μέτσολα: Οι προκλήσεις της Κύπρου είναι προκλήσεις της ΕΕ

otavoice

Η Χεζμπολάχ απειλεί νέα πλήγματα το Ισραήλ αν «συνεχίσει να στοχοθετεί αμάχους»

otavoice

Ο Μητσοτάκης στο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Τα εν εξελίξει έργα «στο τραπέζι»

otavoice