OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Σε υστερία η Άγκυρα: “Η Γαλλία ενθαρρύνει επικίνδυνα το ελληνοκυπριακό δίδυμο”

Νέες βολές κατά της Γαλλίας εξαπέλυσε με θρασύτητα η Άγκυρα, μέσω ανακοίνωσης του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.  Για υποκινήτρια δύναμη κατηγορεί ευθέως τη Γαλλία και πως αυτή ενθαρρύνει σε επικίνδυνο βαθμό το “ελληνοκυπριακό δίδυμο”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Ενοχλημένη η Τουρκία από την ξεκάθαρη στάση του Παρισιού, που έχει ενισχύσει την στρατιωτική παρουσία της στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου με σαφέστατη κατεύθυνση να μην επιτραπεί στον Ερντογάν να εφαρμόσει στα επεκτατικά σχέδια του, προβαίνει σε μια ακόμη λεκτική επίθεση δείχνοντας πως βρίσκεται σε κατάσταση υστερίας.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει:

«Η προσγείωση των γαλλικών στρατιωτικών αεροσκαφών στην ελληνοκυπριακή διοίκηση της Νότιας Κύπρου με το πρόσχημα μιας άσκησης με την ελληνοκυπριακή διοίκηση, την Ιταλία και την Ελλάδα και η προσωρινή ή μόνιμη ανάπτυξη αυτών των αεροσκαφών στο νησί είναι αντίθετη με τις συμφωνίες του 1960. Με αυτή τη στάση η Γαλλία, που δεν είναι εγγυήτρια δύναμη στο νησί, ενθαρρύνει επικίνδυνα το ελληνοκυπριακό δίδυμο που είναι υπεύθυνο για τις τρέχουσες εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο»

Σχετικά Άρθρα

Μεντβέντεφ: Casus belli για τη Ρωσία η ένταξη της Ουκρανίας στο NATO

otavoice

Ιράν: Απορρίπτει τις κατηγορίες περί ιρανικού σχεδίου συνωμοσίας

otavoice

Στο «κόκκινο» σήμερα και αύριο ο υδράργυρος – Πότε θα δροσίσει

otavoice

ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, καταδικάστηκε για δωροδοκία

otavoice

Εκλέχθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι 14 Αντιπρόεδροί του

otavoice

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice