OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Συναγερμός στις αρχές: Άγνωστος αριθμός παράνομων εισερχομένων κρύβεται στα βουνά της Λέσβου

Σύμφωνα με πληροφορίες άγνωστος αριθμός παράνομα εισερχομένων που διέμεναν στο ΚΥΤ  Μόριας έχει διασκορπιστεί στην ευρύτερη περιοχή και κρύβεται από τις αρχές.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, έχουν βρει καταφύγιο στα γύρω βουνά από την περιοχή της Μόριας και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να επιδοθούν σε ακραίες ενέργειες. Μάλιστα αγνοούνται και τα 35 άτομα που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, ενώ οι αρχές ανησυχούν από τον διασκορπισμό χιλιάδων μέσα στο νησί, απειλώντας την δημόσια υγεία. Σε υγειονομική βόμβα κινδυνεύει να μετατραπεί η Λέσβος με απροσδιόριστες επιπτώσεις, αν διασκορπιστεί ευρέως ο κορονοϊός.

Ταυτόχρονα εκφράζονται φόβοι για νέους εμπρησμούς από τα άτομα που έχουν διαφύγει σε διάφορα σημεία, μιας και επικρατούν συνθήκες που ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιάς (ισχυροί άνεμοι- θερμοκρασία). Άλλωστε τα χθεσινά γεγονότα είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού  που δεν μπορεί να είναι άσχετο με την ελληνοτουρκική κρίση και την μεθοδευμένη προσπάθεια εποικισμού από ισλαμικούς πληθυσμούς. Η ανθρωπογεωγραφία των αιτούντων άσυλο επιβεβαιώνει το σχέδιο μιας και η συντριπτική πλειοψηφία δεν πρόκειται για πρόσφυγες, αλλά για μετακινούμενους πληθυσμούς, αγνώστου ποιότητας,  από χώρες όπως το Πακιστάν και η Σομαλία.

Η παρουσία του διοικητή της ΕΥΠ και του Α/ΓΕΕΘΑ στην σημερινή έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου επιβεβαιώνει την ανησυχία και τις εκτιμήσεις για οργανωμένο σχέδιο που έχει συγκεκριμένους υποκινητές.

Είναι καταγεγραμμένες οι εκκλήσεις των τοπικών αρχών , περιφερειάρχη και δημάρχων, οι οποίοι είχαν προειδοποίηση ότι θα συμβούν ακραία γεγονότα και καλούσαν άμεσα να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στο νησί. Η παραμονή χιλιάδων λαθρομεταναστών και η δημιουργία δομών-οργανωμένων πόλεων, σε μια τόσο ευαίσθητη εθνικά περιοχή, είναι πράξη ανευθυνότητας που οδηγεί σε επικίνδυνα εθνικά μονοπάτια.

Σχετικά Άρθρα

Oλυμπιακοί Αγώνες: Πάτησε Παρίσι η ελληνική αποστολή (video)

otavoice

Η Κάμαλα Χάρις, η προεκλογική της γραμμή: Η εισαγγελέας εναντίον «αρπακτικών κάθε είδους»

otavoice

Προκλητικός ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ: Ο Μαχμούντ Αμπάς θα παρακολουθεί τη Γάζα από μακριά

otavoice

Στα «δίχτυα» της ΑΑΔΕ 27 επιχειρήσεις με εικονικά τιμολόγια αξίας άνω των 218 εκατ. ευρώ

otavoice

Νεπάλ: 18 νεκροί από τη συντριβή αεροπλάνου κατά την απογείωσή του

otavoice

Ο Μπάιντεν θα μιλήσει για τους λόγους που τον ώθησαν να αποσυρθεί

otavoice