OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Νέας Σμύρνης: Δωρεάν προληπτικός έλεγχος από τα ΚΕΠ Υγείας

O Δήμος Νέας Σμύρνης, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, έχει εξασφαλίσει για όλους τους Δημότες την δωρεάν χρήση του λογισμικού των ΚΕΠ Υγείας, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί και ως βασικό εργαλείο ευαισθητοποίησης των δημοτών στην πρόληψη και στον προσυμπτωματικό έλεγχο καθώς και στην επικοινωνία και ενημέρωση για την προφύλαξή τους από το νέο κορονοϊό COVID-19.

Βασικός στόχος των ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 11 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές.

Τα 11 νοσήματα στα οποία επικεντρώνεται το ΚΕΠ Υγείας μέσα από το λογισμικό είναι ο Καρκίνος του παχέος εντέρου, ο Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, ο Καρκίνος του μαστού, ο Καρδιαγγειακός κίνδυνος, το Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο Καρκίνος του προστάτη, το Μελάνωμα, η Κατάθλιψη, η οστεοπόρωση η ΧΑΠ και η Άνοια.

Ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης δήλωσε σχετικά: «Ο Δήμος Νέας Σμύρνης ανήκει στους πρώτους Δήμους που έχουν πρόσβαση στο νέο, σύγχρονο και αναβαθμισμένο λογισμικό του ΚΕΠ Υγείας που στόχο έχει να σώσει ζωές. Απευθύνεται σε όλους τους Δημότες, ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση, τους ενημερώνει, διοργανώνει γι’ αυτούς προληπτικές εξετάσεις και τους υπενθυμίζει τον τακτικό επανέλεγχό τους. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι αφορά τα 11 πιο κύρια νοσήματα της εποχής μας, γεγονός που αποδεικνύει την ανάγκη να συμβάλουμε όλοι για την καθολική επιτυχία του. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα ΚΕΠ Υγείας ακόμα πιο δυνατά και να δημιουργήσουμε στάση ζωής σε ό,τι αφορά την πρόληψη».

 

Σχετικά Άρθρα

Π.Κρήτης: Ξεκίνησε το 2ο κοινό Συνέδριο των Περιφερειακών Δικτύων Πληροφοριών

otavoice

Π.Π: Στήριξη της Δημόσιας Υγείας – Νέες Παραδόσεις Ιατρικού Εξοπλισμού

otavoice

Π.Ν.Α: Πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο πλοίου στη Νήσο Ρω

otavoice

Ηχηρό «όχι» από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για την Αρετσού

otavoice

Δ. Ρόδου: Ο Αν. Κωνσταντάρος διευθύνων σύμβουλος στον Οργανισμό Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού

otavoice

Για πρώτη φορά στο δήμο Θερμαϊκού, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου

otavoice