OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Ενημέρωση από τον Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής εν όψει της επικείμενης κακοκαιρίας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός, εν όψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται στην Αττική, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε χθες η ΕΜΥ, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πολύ θυελλώδεις ανέμους, αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο, ενημερώνει τους πολίτες ότι η αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής διενεργεί όλους τους προβλεπόμενους ελέγχους και καθαρισμούς τόσο των ρεμάτων όσο και των φρεατίων υδροσυλλογής στις περιοχές του δικτύου αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας και βρίσκεται σε επιφυλακή. Επιπλέον οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας έχουν ενημερώσει σχετικά τους αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς της περιοχής για την προστασία και την αποφυγή των συνεπειών από πιθανή επικείμενη καταστροφή.

Παράλληλα, ο Αντιπεριφερειάρχης με επείγον έγγραφό του, ζητά από τις αρμόδιες Τεχνικές Υπηρεσίες των Δήμων να φροντίσουν για τον άμεσο καθαρισμό των φρεατίων υδροσυλλογής για το οδικό δίκτυο που εμπίπτει στη δική τους αρμοδιότητα, καθώς και για την σήμανση και φύλαξη των Ιρλανδικών Διαβάσεων στις επικίνδυνες περιοχές σε συνεργασία με τα κατά τόπους Τμήματα της Τροχαίας.

Όλη η Περιφέρεια Αττικής είναι σε ετοιμότητα, με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες της να βρίσκονται σε συνεργασία με τους υπόλοιπους κρατικούς φορείς για την έγκαιρη λήψη μέτρων πρόληψης και συντονισμού.

Τέλος, όλοι οι πολίτες προτρέπονται να περιορίσουν όσο κατά το δυνατόν τις άσκοπες μετακινήσεις και να μην διασχίζουν για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρήσει, πεζοί ή με όχημα αλλά και να αποφεύγουν την διέλευση κάτω από μεγάλα δένδρα και πινακίδες καθ’ όλη τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων. Ακόμα συνιστάται η αποφυγή διαμονής σε υπόγειους και ημιυπόγειους χώρους κυρίως σε περιοχές που έχουν πλημμυρήσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, χείμαρρους ή ακτές.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Το “Tilos Youth Summit”, απάντησε στον κίνδυνο ερημοποίησης

otavoice

Συνεργασία του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες με την ελληνική ομογένεια των ΗΠΑ

otavoice

Χ. Δούκας: “50 χρόνια ο Κυπριακός Ελληνισμός δε συμβιβάστηκε, δεν παραιτήθηκε, δεν ξέχασε …”

otavoice

ΠΔΕ: Σύσκεψη εργασίας για την αναβάθμιση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας

otavoice

Δ. Κιλκίς: Βελτιωτικές αλλαγές στο Δημοτικό Πάρκο – Κήπο

otavoice

Προκηρύχθηκαν τα έργα του επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Λευκάδας

otavoice