OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

FAKE NEWS οι ακτινογραφίες “σοκ” με την αλλοίωση πνευμόνων 38χρονου απο κορονοϊό

Οι δύο ακτινογραφίες που ανάρτησε στο Facebook ακτινολόγος από το ΚΑΤ και φέρονταν να αποτυπώνουν τη ραγδαία επιδείνωση που προκαλεί ο νέος ιός στους ασθενείς  φαίνεται ότι ήταν Fake news.

Όπως αποκαλύφθηκε οι συγκεκριμένες ακτινογραφίες στο κάτω μέρος φέρουν ημερομηνία 3/6/2015 και έχουν προκαλέσει σάλο.  Μάλιστα ιδιώτης κατέθεσε μήνυση για το έγκλημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων (fake news) κατά το άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικα, με τις «ακτινογραφίες της ντροπής», όπως αναφέρει ο ίδιος στον λογαριασμό του στο Facebook κατά του γιατρού του ΚΑΤ και του δημοσιογράφου Νίκου Ευαγγελάτου.

Eνώ οι δύο ακτινογραφίες του 38χρονου, ο οποίος είναι καπνιστής και διαβητικός, φέρονταν να έχουν καταγραφεί με 7,5 ώρες διαφορά υπάρχει περίπτωση να πρόκειται για ακτινογραφίες του 2015.

Είναι δημοσιογραφία αυτό;

Το θέμα παρουσίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο παρουσιαστής Νίκος Ευαγγελάτος, χωρίς να αναζητήσει την εγκυρότητα της ανάρτησης του γιατρού από το ΚΑΤ. Την επομένη προσπάθησε να το μαζέψει, δηλώνοντας πως δεν πρόσεξε το κάτω μέρος με την ημερομηνία και πως παραπλανήθηκε. Το ίδιο συνέβη και με μέρος των ΜΜΕ που θεώρησαν την είδηση αξιόπιστη και την αναμετέδωσαν.

Προφανώς η προσπάθεια να τρομοκρατηθεί ο κόσμος, οδηγεί σε ακραίες ενέργειες προπαγάνδας και το θέμα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τις δικαστικές αρχές αλλά και το ΕΣΡ. Παρατυπίες δεν κάνουν μόνοι οι αρνητές αλλά και οι υπέρμαχοι….

https://youtu.be/O7v8NrB0hyE

Σχετικά Άρθρα

Ρ. Μέτσολα: Οι προκλήσεις της Κύπρου είναι προκλήσεις της ΕΕ

otavoice

Η Χεζμπολάχ απειλεί νέα πλήγματα το Ισραήλ αν «συνεχίσει να στοχοθετεί αμάχους»

otavoice

Ο Μητσοτάκης στο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Τα εν εξελίξει έργα «στο τραπέζι»

otavoice

Μεγάλη δασική πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας-Διακοπή κυκλοφορίας

otavoice

Το Υπουργείο Άμυνας απαντά στην προκλητική τουρκική ανακοίνωση για τις δηλώσεις Δένδια

otavoice

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τα τρία μέτρα για τους καταναλωτές – Ποια τιμολόγια θα επιδοτηθούν

otavoice