OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Με “σιγή ασυρμάτου” εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, Oruc Reis και συνοδευτικά- Ξεκινήσαμε έρευνες λένε οι Τούρκοι

Συνεχίζουν να αρμενίζουν στην ελληνική υφαλοκρηπίδα με σιγή ασυρμάτου το Oruc Reis και τα συνοδευτικά πλοία, Attaman και Cengizhan.. Κανένα ηλεκτρονικό ίχνος στις ανοιχτές πηγές ενημέρωσης ναυσιπλοΐας με την Άγκυρα να παίζει ψυχολογικό παιχνίδι εκβιασμού και απειλών.

Από την ώρα που απέπλευσε από το λιμάνι της Αττάλειας και προσέγγισε την ελληνική υφαλοκρηπίδα νότια του Καστελόριζου  έχει κλειστό το AIS, δηλαδή το σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού, το οποίο ενεργοποίησε για ελάχιστα λεπτά χθες τα ξημερώματα.

Όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές το Oruc Reis βρίσκεται 28ναυτικά μίλια νοτια από Καστελλόριζο, με πορεία Δυτική – Νοτιοδυτική. H ταχύτητα του είναι 4 έως 6 κόμβων, γεγονός  που σύμφωνα με τους ειδικούς δείχνει ότι είναι στο όριο διεξαγωγής ερευνών, αφού η ταχύτητα του θεωρείται υψηλή για τέτοιες έρευνες.

Φατίχ Ντονμέζ: Το Oruc Reis ξεκίνησε τις έρευνες

Πριν από λίγο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, το Oruc Reis ξεκίνησε έρευνες στη θαλάσσια περιοχή που έχει δεσμευτεί με Navtex, συνοδευόμενο από πολεμικά πλοία. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας μιλώντας σε ενεργειακό συνέδριο ανέφερε πως σήμερα αναμένονται τα πρώτα δεδομένα από το ερευνητικό σκάφος, το οποίο βρίσκεται κοντά στο Καστελόριζο.

«Το Oruc Reis έχε φτάσει στην περιοχή που θα δραστηριοποιηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι έρευνες ξεκίνησαν χθες και σήμερα θα λάβουμε τα πρώτα αποτελέσματα από τους σεισμικούς ελέγχους» υπογράμμισε ο τούρκος υπουργός .

 

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, καταδικάστηκε για δωροδοκία

otavoice

Εκλέχθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι 14 Αντιπρόεδροί του

otavoice

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice