OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Απαρηγόρητος ο Άη Βασίλης αλλά ο Δήμαρχος Τρικκαίων δεν θα σβήσει τη μαγεία των Χριστουγέννων!

Η πανδημία του κορονοϊού έβαλε… φρένο φέτος στο Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα αλλά η «πρωτεύουσα» των Χριστουγέννων στην Ελλάδα θα συνεχίσει να λάμπει!

Δεν υπάρχει προορισμός στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, που να ταυτίζεται με τα Χριστούγεννα, όσο τα Τρίκαλα. Ο Μύλος των Ξωτικών, η στολισμένη πόλη και η εορταστική ατμόσφαιρα συνθέτουν ένα παραμυθένιο σκηνικό.

Για αυτό άλλωστε κάθε χρόνο, είναι εκατομμύρια οι επισκέπτες που καταφθάνουν τις γιορτινές μέρες στη θεσσαλική πόλη, επιλέγοντας τον Δήμο Τρικκαίων για αξέχαστα Χριστούγεννα.

Φέτος όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά, ελέω κορονοϊού. Ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου πριν από καιρό, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ανακοίνωσε την αναστολή της φετινής της διοργάνωσης που αποτελεί πόλο έλξης εκατομμύρια επισκεπτών, ωστόσο έμενε μια εκκρεμότητα… Να ενημερωθεί ο Άη Βασίλης!

Τα… κάστανα από τη φωτιά ανέλαβε να βγάλει ο ίδιος ο Δήμαρχος ανακοινώνοντας στον αγαπημένο Άγιο των παιδιών τα μαντάτα. Κατά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο, ο Άη Βασίλης ενημερώθηκε από τον Δημήτρη Παπαστεργίου, πως φέτος «Ο Μύλος των Ξωτικών» δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως τον ξέραμε. Στην αρχή, ο Άη Βασίλης το πήρε κατάκαρδα και έμοιαζε απαρηγόρητος… Στη συνέχεια όμως, και αφού τελείωσε τρία πακέτα χαρτομάντηλα, αναχώρησε προς γνωστή ταβέρνα της πόλης για τσίπουρο και κοντοσούβλια!

Βλέπετε ο Άγιος Βασίλης δεν θα φύγει από την πόλη, απλά προνόησε να πάρει δυνάμεις (!) με ντόπια εδέσματα προκειμένου να είναι έτοιμος για τα εναλλακτικά Χριστούγεννα που ετοιμάζει ο Δήμος σε μικρές γωνιές στο κέντρο της πόλης.

Οι εκδηλώσεις φέτος θα απλωθούν μέσα στην πόλη, την οποία ο Δημήτρης Παπαστεργίου υποσχέθηκε να στολίσει περισσότερο από ποτέ.

Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει εντατικά τις συσκέψεις για τον άρτιο σχεδιασμό των εκδηλώσεων, με γνώμονα πάντα την ασφάλεια τόσο των πολιτών αλλά και όσων επισκεφτούν την πόλη (πάντα με τις κατάλληλες προφυλάξεις και ανάλογα με τα μέτρα που θα ισχύουν εκείνη την περίοδο) επειδή ακόμα και στην εποχή του κορονοϊού, δεν θα μπορέσουν να αντέξουν φέτος Χριστούγεννα χωρίς Τρίκαλα.

Ο Δήμος Τρικκαίων, όπως και όλο το διάστημα της πανδημίας, είναι σε ανοιχτή γραμμή με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ενημερώνεται καθημερινά για τα πρωτόκολλα που ισχύουν και μέσα στο επόμενο διάστημα θα ανακοινώσει το τελικό πρόγραμμα για τα φετινά, ιδιαίτερα, πρωτότυπα μα πάνω από όλα ασφαλή Χριστούγεννα.

Γρηγόρης Ραχωβίτσας

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Δ.Σικυωνίων: Ο 4ος Κλεισθένειος Νυχτερινός Αγώνας Δρόμου ολοκληρώθηκε με ρεκόρ συμμετοχών!

otavoice

Γ. Κωνσταντάτος: Σαν σήμερα πριν 10 χρόνια κάθισα στην καρέκλα του δημάρχου

otavoice

Ζάτουνα Γορτυνίας: Εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας από το Αρχείο Μίκη Θεοδωράκη

otavoice

Άμεσα τα αντανακλαστικά του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας στην νεροποντή

otavoice

Δ. Κηφισιάς: Πρεμιέρα με μια «Όμορφη Πόλη Μαγική» για τα Μενάνδρεια 2024”

otavoice

Δ. Πατρέων: Με γιορτή έληξε η θερινή δράση των ΚΑΠΗ του ΚΟΔΗΠ

otavoice