OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Δυνατός σεισμός στη Σκιάθο – Αισθητός και στην Αττική

Σεισμός έγινε λίγο μετά τις 11 π.μ. στη Σκιάθο. Σημειώθηκε έξι χιλιόμετρα νότια – νοτιοδυτικά της Σκιάθου, είχε μέγεθος 4,2 Ρίχτερ και εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Αττική. Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ του Σαββάτου είχε σημειωθεί στη Σκιάθο σεισμός μεγέθους 3,7 Ρίχτερ.

Μιλώντας στον enikos.gr ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και καθηγητής Γεωλογίας  Ευθύμιος Λέκκας  τόνισε ότι “έχουμε την εκδήλωση πέντε σεισμών στο νότιο τμήμα του νησιού. Είναι έντονα αισθητές οι δονήσεις μέσα στην πόλη, αλλά δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα. Είναι μέσα στην τρέχουσα σεισμικότητα οι συγκεκριμένες δονήσεις και δεν έχουμε ιδιαίτερη ανησυχία γι’ αυτές”. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο σεισμός οφείλεται στην τεκτονική δομή, στο ρήγμα που υπάρχει εκεί.

Ο κ. Λέκκας αναφέρθηκε και στο σεισμό  της Κω και είπε ότι είναι μέσα στον ίδιο σεισμογόνο χώρο που είχε δώσει και τον μεγάλο σεισμό του 2017. Όπως τόνισε, όμως, δεν υπάρχει κάποιος λόγος ανησυχίας γιατί δεν δίνει μεγάλη σεισμικότητα η συγκεκριμένη περιοχή.

Σχετικά Άρθρα

Αποσυντίθεται ο ΣΥΡΙΖΑ – Ο νεόνυμφος Κασσελάκης «πετάει το γάντι» στον Τσίπρα

otavoice

Τις σορούς έξι ομήρων ανέκτησε ο ισραηλινός στρατός

otavoice

Λήγει τη Δευτέρα η προθεσμία ένταξης στο σύστημα πληρωμών IRIS

otavoice

Reuters: Εντός της ημέρας η επιχείρηση ρυμούλκησης του “Sounion”

otavoice

Τιμολόγια ρεύματος: Ανακοινώσεις από τους παρόχους εντός της μέρας

otavoice

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί κατά της πολιομυελίτιδας στη Λωρίδα της Γάζας

otavoice