OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Εγκαινιάστηκαν 50 ΜΕΘ στο Σωτηρία, 7 μήνες μετά την απόφαση χορηγίας της Βουλής

Στο νοσοκομείο “Σωτηρία” για τα εγκαίνια 50 κλινών ΜΕΘ βρέθηκαν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά και ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

Επτά μήνες μετά την απόφαση χορηγίας από την Βουλή των Ελλήνων και ενώ η κατάσταση στο υγειονομικό σύστημα έχει χτυπήσει κόκκινο, η ανεπίτρεπτα αργοπορημένη υλοποίηση της κατασκευής των 50 κλινών ΜΕΘ, έρχεται να δώσει κυριολεκτικά ανάσα ζωής.

Σημειώνεται ότι σε πρώτη φάση θα λειτουργήσουν αυτή την εβδομάδα οι 12 πρώτες μονάδες ΜΕΘ, ενώ άλλες 12 θα λειτουργήσουν σε δυο εβδομάδες, και έως το τέλος του έτους θα λειτουργήσουν και οι 50 μονάδες ΜΕΘ μιας και έχει προσληφθεί το κατάλληλο προσωπικό για τη δυναμικότητα των μονάδων γι’ αυτές τις δυο εβδομάδες, ενώ επίκεινται κι άλλες προσλήψεις.

Ο Πρωθυπουργός μετά την τελετή εγκαινίων τόνισε ότι “οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι και γνωρίζουμε καλά ότι αν δεν προσέξουμε, το σύστημα Υγείας θα δεχθεί μεγαλύτερες πιέσεις”. Επεσήμανε δε πως ” είναι μεγάλη ανακούφιση για όλους μας ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα έχουμε αυξημένο αριθμό εντατικών κρεβατιών τα οποία σε πρώτη φάση θα τεθούν στη μάχη αντιμετώπισης του κορονοϊού. Όταν τελειώσουμε με τον Covid, θα είναι στη διάθεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας”

Σχετικά Άρθρα

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας

otavoice

Κλειστοί όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι από 12:00 έως 17:00 λόγω καύσωνα

otavoice

Στην 4η Σύνοδο της ευρωπαϊκής πολιτικής κοινότητας ο Κ. Μητσοτάκης

otavoice

Φον ντερ Λάιεν: Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία για την επανεκλογή της – Το όραμά της για την ΕΕ

otavoice

Κιρ Στάρμερ και Σάιμον Χάρις δεσμεύτηκαν να «αναθερμάνουν» τη συνεργασία των χωρών τους

otavoice

Νάνσι Πελόσι σε Μπάιντεν: Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι δεν μπορείς να κερδίσεις τον Τραμπ

otavoice