OTA VOICE
Ντουντούκα

Τον θρασύδειλο τον νικάς, όταν δείξεις έμπρακτα ότι τον πολεμάς

Σχολιάζει ο Αθανάσιος Μπέλτσος

Είναι εμφανές ότι το καθεστώς Ερντογάν επιχειρεί να αναδείξει την Τουρκία σε περιφερειακή δύναμη και σε ηγέτιδα εκπρόσωπο του Ισλάμ. Για αυτό και δημιουργεί συνεχείς εντάσεις και αναπτύσσει μια πολεμική απέναντι στη Δύση , βάζοντας έντονα στοιχεία θρησκευτικού φανατισμού. Σε αυτό εκμεταλλεύεται την αδυναμία που δείχνει η διεθνής κοινότητα να την βάλει στη θέση της, λόγω γεωπολιτικών παιχνιδιών.

Ο Τουρκικός επεκτατισμός είχε ως στρατηγική επιδίωξη από την δεκαετία του ’90, να μην επεκτείνει η Ελλάδα τα χωρικά της ύδατα στα 12 νμ, όπως έχει δικαίωμα βάση του Διεθνούς Δικαίου. Μετά τις συνεχείς παλινωδίες των ελληνικών κυβερνήσεων τις τελευταίες τρείς δεκαετίες  η Άγκυρα πέτυχε να δημιουργήσει αρνητικά τετελεσμένα, γκριζάροντες περιοχές, όπως στα Ίμια. Η υποχωρητικότητα άνοιξε την όρεξη στον παντουρκισμό.

Επόμενο στρατηγικό βήμα της τουρκικής επιθετικότητας είναι η κατοχύρωση των 6 νμ, έτσι ώστε τα ελληνικά νησιά να μην δικαιούνται υφαλοκρηπίδας και να περικυκλωθούν από τουρκική κυριαρχία.

 

Το δόγμα της “γαλάζιας πατρίδας” αποτυπώνει αυτή την στρατηγική και έχει παρουσιαστεί επίσημα από την τουρκική ηγεσία. Δεν μιλάμε με εικασίες αλλά με πραγματικά δεδομένα. Ταυτόχρονα επιδιώκουν με την αποστρατικοποίηση των νησιών και με την εγκαθίδρυση χιλιάδων παράνομα εισερχομένων μουσουλμάνων να δημιουργηθούν οι συνθήκες τα νησιά να αδυνατήσουν αμυντικά και πληθυσμιακά και να πέσουν στα τουρκικά χέρια.

Η δήλωση Γεραπετρίτη, ότι εθνική κόκκινη γραμμή είναι τα 6νμ, αποτυπώνει το μέγεθος των εγκλημάτων που διαχρονικά ευθύνονται οι άτολμοι , φοβικοί και δειλοί πολιτικοί.  Η θέση αυτή ταυτίζεται με την τουρκική επιδίωξη και θα περίμενε κάποιος ο συγκεκριμένος υπουργός να είχε αποπεμφθεί. Από την ώρα που παραμένει στη θέση του υποδηλώνει η ελληνική κυβέρνηση ότι οι θέση Γεραπετρίτη απηχεί την δική της στρατηγική.

Δυστυχώς αν είχαμε δείξει άμεσα αντανακλαστικά όταν είχαμε τα πρώτα δείγματα της τουρκικής επιθετικότητας θα έπρεπε να είχαμε προχωρήσει στην επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 νμ και στην ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) με την Κύπρο, που θα ακύρωναν κάθε τουρκικό σχεδιασμό, όπως η σύναψη του παράνομου  τουρκολιβυκού μνημονίου.

Ο Ερντογάν προκαλεί ξέροντας ότι δεν υπάρχει απέναντι του Έλληνας πολιτικός που θα δώσει εντολή στρατιωτικής απάντησης στις θρασύτατες προκλήσεις του. Κάνει τσαμπουκά εκ του ασφαλούς και καταφέρνει να δημιουργεί αρνητικά τετελεσμένα σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο, εκμεταλλευόμενος την ελληνική υποχωρητικότητα.

Είναι ξεκάθαρο ότι δεν θέλει ευθεία πολεμική αναμέτρηση με την Ελλάδα, γιατί θα το είχε πράξει. Γνωρίζει ότι είναι σε θέση αδυναμίας απέναντι στην ελληνική πλευρά και οποιαδήποτε γενικευμένη στρατιωτική εμπλοκή θα επιφέρει καίρια και καταστροφικά πλήγματα στις τουρκικές δυνάμεις και υποδομές.

Η αδύναμη τουρκική αεροπορία και αεράμυνα ( δεν έχουν ακόμη ενεργοποιηθεί οι S400) και η συντριπτική θαλάσσια υπεροχή της Ελλάδας με την ύπαρξη των τεσσάρων αόρατων υποβρυχίων και ισχυρών πυραυλικών συστημάτων, σε συνδυασμό με τα πολλαπλά μέτωπα που έχει ανοίξει σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Αρμενία απειλούν τον Ερντογάν με στρατιωτική καταστροφή που θα σημάνει το τέλος του. Μην ξεχνάμε ότι στο εσωτερικό υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις πολιτικές και στρατιωτικές που επιθυμούν διακαώς την απομάκρυνση του και την αλλαγή πλεύσης, βλέποντας ότι η χώρα οδηγείται μαθηματικά σε οικονομική κατάρρευση, κάτι που έχει αποτυπωθεί με την ραγδαία υποτίμηση της τουρκικής λίρας.

Έτσι ο Ερντογάν έχει επιλέξει την πολιτική των εκβιασμών, εκ τους ασφαλούς, προσπαθώντας να κατοχυρώσει τις θέσεις και τις διεκδικήσεις της. Τα παιχνίδια απέναντι σε ΕΕ, ΗΠΑ και Ρωσία δείχνουν ότι η Άγκυρα τζογάρει και της βγαίνει.

Αυτό συμβαίνει για ένα και μοναδικό λόγο. Γιατί απέναντι της δεν υπάρχει μια Ελλάδα που είναι έτοιμη να δώσει σκληρή απάντηση, ακόμη και στρατιωτική. Αυτή την αδυναμία μας εκμεταλλεύεται ο παρανοϊκός σουλτάνος και σε αυτή την στάση μας κρύβονται από τις ευθύνες τους οι διεθνείς παράγοντες ΕΕ, ΗΠΑ και Ρωσία. Φάνηκε ξεκάθαρα στη Σύνοδο Κορυφής όπου η ελληνική παθητικότητα (θα μπορούσε να ασκήσει βέτο σε ζητήματα όπως η Λευκορωσία), ακύρωσε την προοπτική των άμεσων κυρώσεων και στην ουσία έδωσε πράσινο φως στην Άγκυρα να ξαναβγάλει για έρευνες το Oruc Reis σε ελληνική κυριαρχία και να εισβάλει σαν Αττίλας 3 στα κατεχόμενα Βαρώσια, παραβιάζοντας τις διεθνείς συμφωνίες.

Αν δεν δείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι να χτυπήσουμε στρατιωτικά  το καθεστώς Ερντογάν, καμιά ξένη δύναμη δεν θα σταθεί αποφασιστικά δίπλα μας. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στην επιχείρηση εισβολής στις Καστανιές Έβρου, με όχημα δεκάδες χιλιάδες μεταφερόμενους μουσουλμάνους μετανάστες και μισθοφόρους. Η ελληνική στάση και η αποτρεπτική ισχύ που δείξαμε, οδήγησε τον διεθνή παράγοντα να σταθεί  έμπρακτα στο πλευρό μας.

Τον θρασύδειλο Ερντογάν τον σταματάς, μόνο όταν του δείξεις έμπρακτα ότι είσαι έτοιμος να τον χτυπήσεις, να συγκρουστείς. Μια επιθετική κίνηση είναι επιβεβλημένη…. για να διασφαλιστεί η ειρήνη και η κυριαρχία.

 

Σχετικά Άρθρα

Η ακτινογραφία των κομμάτων σε απόλυτους αριθμούς- Τι έδειξε η ευρωκάλπη

otavoice

Ευρωεκλογές: Πρώτο κόμμα η αποχή με +60% – Η κοινωνία τους γυρνάει την πλάτη

otavoice

Ο σκάρτος και η αλληλεγγύη

otavoice

Ενοχλούμε με τις θέσεις μας και μας χτυπάνε ηλεκτρονικά τρωκτικά

otavoice

Αγωνίζομαι να μείνω άνθρωπος

otavoice

Κύριε Πρωθυπουργέ ποιες είναι σαχλαμάρες;

otavoice