OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Γερμανικού εφοπλιστικού ομίλου το μεγαθήριο που χτύπησε το Καλλιστώ, στον Πειραιά

Σε μια σημαντική αποκάλυψη  προέβη ο δημοσιογράφος Γιώργος Αδαλής, που αφορά το ναυτικό ατύχημα που συνέβη τις πρωινές ώρες στον Πειραιά με αποτέλεσμα το ναρκαθηρευτικό “Καλλιστώ” του Πολεμικού Ναυτικού να υποστεί εκτεταμένες ζημιές και να τραυματιστούν ελαφρά, δυο αξιωματικοί μέλη του πληρώματος του.

Το πλοίο MARESK LANUNCESTON που εμβόλισε το ελληνικό πολεμικό, επισήμως ανακοινώθηκε ότι είναι υπό Πορτογαλική σημαία και δεν δόθηκε κάποια περαιτέρω ενημέρωση. Όμως η δημοσιογραφική έρευνα αποκάλυψε πως το MARESK LANUNCESTON ανήκει στο Γερμανικό εφοπλιστικό όμιλο John T. Esberger , με έδρα το Αμβούργο  που τα γραφεία του είναι στον ποταμό Έλβα στην οδό Palmaille 45 !!!

Η αποκάλυψη γεννά ερωτηματικά και οι συνθήκες του ναυτικού ατυχήματος είναι απαραίτητο να διερευνηθούν, χωρίς παρεμβάσεις συγκάλυψης,  γιατί διάφορες πηγές που γνωρίζουν δεν μπορούν να δώσουν λογική εξήγηση για όσα συνέβησαν. Μάλιστα το γεγονός ότι ο καπετάνιος και το πλήρωμα του “Καλλιστώ” θεωρούνται μεγάλης εμπειρίας και ναυτοσύνης, η υπόθεση περιπλέκει για τους υπαίτιους της σύγκρουσης.

Κρίσιμα ερωτήματα. Υπήρχε πλοηγός; Ποια η ταχύτητα του εμπορικού πλοίου;

Το φορτηγό πλοίο Maersk Launceston είχε ξεκινήσει στις 7:11 το πρωί της Τρίτης από την Ψυττάλεια για το Τσανάκαλε της Τουρκίας και το «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού είχε αναχωρήσει από το ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

Το ερώτημα που προκύπτει και στο οποίο απαντήσεις καλούνται να δώσουν οι αρμόδιες αρχές που έχουν αναλάβει τις έρευνες, είναι πως τα δυο σκάφη συναντήθηκαν και ποιο βρέθηκε στην πορεία του άλλου, με αποτέλεσμα τη σφοδρότατη αυτή σύγκρουση όπου από θαύμα δε θρηνήσαμε θύματα.

Από την επίσημη ιστοσελίδα του Γερμανικού εφοπλιστικού ομίλου, φαίνεται η ιδιοκτησία του MARESK LANUNCESTON.

 

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, καταδικάστηκε για δωροδοκία

otavoice

Εκλέχθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι 14 Αντιπρόεδροί του

otavoice

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice