OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Ποιος λέει αλήθεια; Τσιόδρας “ασφυκτικές οι συγκοινωνίες”- Καραμανλής “μόνο το 5%”

Τελικά ποιος λέει αλήθεια και ποιος παραποιεί την πραγματικότητα για να αποσείσει τις ευθύνες του; 

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, μίλησε για ασφυκτικές συνθήκες στα μέσα μαζικής μεταφοράς που δημιουργούν  σοβαρό πρόβλημα στην μετάδοση του κορονοϊού και ζήτησε να μην κουνάμε το δάκτυλο στους πολίτες. Ο αρμόδιος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, παρουσίασε μια άλλη αντιδιαμετρική εικόνα υποστηρίζοντας ότι μόνο στο 5% του συνόλου των μεταφορικών μέσων παρατηρείται πληρότητα άνω του 65%.

Ερωτηθείς σε εκπομπή του ΣΚΑΙ , για τις εικόνες συνωστισμού στα λεωφορεία ο υπουργός Μεταφορών ανέφερε ότι με βάση το σύστημα τηλεματικής του ΟΑΣΑ μόνο το 5% έχει πληρότητες άνω του 65%. Επιπλέον ισχυρίστηκε πως «Δεν υπάρχουν πια οδηγοί αποσπασμένοι δεξιά και αριστερά», απαντώντας στις επικρίσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά.

Την αλήθεια βέβαια που αποτύπωσε χωρίς καμιά σκοπιμότητα και διάθεση συγκάλυψης ο διακεκριμένος λοιμωξιολόγος την βιώνουν καθημερινά χιλιάδες επιβάτες που συσσωρεύονται στις στάσεις των αστικών συγκοινωνιών και του Μετρό και μεταφέρονται σαν σαρδέλες στις εργασίες τους.

Προφανώς ο κ. Καραμανλής αντί να παρουσιάζει στοιχεία από το σύστημα τηλεματικής του ΟΑΣΑ, θα ήταν αποδοτικότερο να κατέβει ένα πρωινό στο Λεκανοπέδιο Αττικής να χρησιμοποιήσει τα ΜΜΜ και να αποκτήσει άποψη που θα είναι αληθινή και όχι κατασκευασμένη.

Ο κ. Καραμανλής υποστήριξε ότι «σιγά σιγά πυκνώνουμε και τα δρομολόγια», και τόνισε ότι μέχρι το τέλος του έτους, αρχές του επομένου, θα έχουν προσληφθεί 655 υπάλληλοι σε ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ και άλλοι 550 στα ΚΤΕΛ. Σύμφωνα με τον ίδιο, στις αρχές του 2021 τα λεωφορεία που θα είναι στην κυκλοφορία θα έχουν ανέλθει στα 1.300 με 1.400.

Μόνο που στα τέλη του έτους κύριε Υπουργέ , για να κάνετε τα αυτονόητα που θα έπρεπε από το καλοκαίρι να έχουν σχεδιαστεί και εκτελεστεί, τα κρούσματα και οι νεκροί θα είναι χιλιάδες, οπότε θα είναι αργά. Πολύ αργά!

 

Σχετικά Άρθρα

Γερουλάνος: Θέλω να φτιάξω ένα ΠΑΣΟΚ, που θα νικήσει τη ΝΔ

otavoice

Έκρηξη βίας στα σχολεία: Αιματηρή συμπλοκή μαθητών στο ΕΠΑΛ Λαυρίου – Δύο τραυματίες, 13 προσαγωγές

otavoice

Ιαπωνία: Ο Σιγκέρου Ισίμπα νέος αρχηγός στο κυβερνών κόμμα και επόμενος πρωθυπουργός

otavoice

Διπλωματική λύση στον Λίβανο; – Οι πρώτες ενδείξεις δεν είναι θετικές

otavoice

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ζητάει την επαναφορά στο Δημόσιο του 13ου και 14ου μισθού

otavoice

Viral ο ηγέτης της Αϊτής – Ήπιε νερό από την… κανάτα μιλώντας στον ΟΗΕ

otavoice