OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

ΤΩΡΑ: Ισχυρότατος σεισμός 6.6 Ρίχτερ, ΒΔ της Σάμου αισθητός στην Αττική

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, ισχυρότατη σεισμική δόνηση εντάσεως 6,7 Ρίχτερ  που έγινε αισθητή σε όλη τη χώρα, έχει επίκεντρο 19 χιλιόμετρα ΒΔ της Σάμου, με εστιακό βάθος μόλις στα 2 χιλιόμετρα. Νεότερη εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου κάνει εκτίμηση για μέγεθος 6,9 της κλίμακας Ρίχτερ και εστιακό βάθος στα 5 χιλιόμετρα.

Ο ισχυρότατος σεισμός που είχε μεγάλη διάρκεια, είχε επίκεντρο σε θαλάσσια περιοχή , έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε μεγάλη ακτίνα. Από τον Έβρο μέχρι, την Αττική, περιοχές της Πελοποννήσου έως και την Κρήτη.

Υπάρχει προειδοποίηση για πιθανό μικρό τσουνάμι, ενώ οι αρχές προχωρούν σε εκτίμηση της κατάστασης και σε καταγραφή ζημιών. Επίσης υπάρχουν αναφορές για μεγάλες ζημιές στα παράλια της Τουρκίας , με καταρρεύσεις κτιρίων.

Κάτοικοι της Σάμου και οι εικόνες που μεταδίδει το samos24 δείχνουν ότι υπάρχουν καταστροφές σε κτίρια, ενώ ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, υπάρχουν αναφορές για πτώσεις βράχων στην Καλλιμασιά, στη Χίο.

Σημαντικές ζημιές έχει υποστεί ο Ναός της Θεοτόκου στο Καρλόβασι Σάμου. Υπάρχουν αναφορές για τέσσερις τραυματίες στη Σάμο.

 

Χουλιάρας: “Θα ακολουθήσει έντονη μετασεισμική ακολουθία”

Προσοχή συνέστησε ο σεισμολόγος διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Χουλιάρας , προειδοποιώντας ότι θα ακολουθήσει έντονη μετασεισμική δραστηριότητα και υπάρχει κίνδυνος για καταρρεύσεις , ιδιαίτερα παλαιών, κτιρίων.

Εκτεταμένες ζημιές στην Τουρκία, φόβοι για νεκρούς

Όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας, ο σεισμός έγινε αισθητός κατά μήκος των τουρκικών ακτών και στη βορειοδυτική περιοχή του Μαρμαρά. Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα, οι εικόνες από τα βίντεο δείχνουν την κατάσταση στην περιοχή στην Τουρκία καθώς οι ζημιές είναι τεράστιες ενώ κατέρρευσαν και κτίρια. Βίντεο δείχνουν σύννεφα σκόνης πάνω από τη Σμύρνη, ενώ στις συνοικίες Μπουτζά και Μπαϊράκ έχουν καταρρεύσει κτίρια. Κάποιες αναφορές κάνουν λόγο και για νεκρούς.

 

Σχετικά Άρθρα

Η Χεζμπολάχ απειλεί νέα πλήγματα το Ισραήλ αν «συνεχίσει να στοχοθετεί αμάχους»

otavoice

Ο Μητσοτάκης στο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Τα εν εξελίξει έργα «στο τραπέζι»

otavoice

Μεγάλη δασική πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας-Διακοπή κυκλοφορίας

otavoice

Το Υπουργείο Άμυνας απαντά στην προκλητική τουρκική ανακοίνωση για τις δηλώσεις Δένδια

otavoice

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τα τρία μέτρα για τους καταναλωτές – Ποια τιμολόγια θα επιδοτηθούν

otavoice

Ο «εκλεκτός» του Τραμπ: Ποιος είναι ο Τζέι Ντι Βανς που επέλεξε για υποψήφιο αντιπρόεδρο

otavoice