OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

«Ακρωτηριασμό» της Ελλάδας θέλει η Άγκυρα: «Θα προστατεύσουμε την “τουρκική μειονότητα” στη Θράκη»

Για «τουρκική μειονότητα» στη δυτική Θράκη μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι.

Πλέον η Άγκυρα δεν κρατάει ούτε τα προσχήµατα σε σχέση µε τους µουσουλµάνους που ζουν στην Ελλάδα. Tα σχεδιά της, που βρίσκονται στο τραπέζι εδώ και δεκαετίες, έχουν σαν στόχο και σκοπό να δημιουργήσουν κλίμα αποσταθεροποίησης στη Θράκη και αυτό επιτυγχάνεται με την προπαγάνδα που ασκεί το προξενείο της Τουρκίας.

Η γειτονική χώρα καταπιέζει τον μουσουλμανικό πληθυσμό ενώ μέσω των μεγάλων κυμάτων μετανάστευσης που στέλνει στην χώρα μας, μέσω της διόδου του Έβρου, επιδιώκει να δημιουργήσει ένα πολυπληθές φανατικό κράμα μουσουλμάνων στην περιοχή. Έτσι, και κάτω υπό την απόλυτη έως εγκληματική πολιτική ανοχή των Ελληνικών κυβερνήσεων, υφαίνει με προσοχή και υπέρμετρη στρατηγική σχεδίαση τον δικό της ιστό στην ευρύτερη περιοχή η Άγκυρα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Χαμί Ακσόι σήμερα τονίζει ότι η Άγκυρα προσπαθεί να επιλύσει τα προβλήματα με την Ελλάδα μέσω διαλόγου και ζητά από την Αθήνα να επιστρέψει τα άτομα που συνδέονται με το δίκτυο του ισλαμιστή κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται ως «εγκέφαλος» του αποτυχημένου πραξικοπήματος εναντίον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Με την Ελλάδα προσπαθούμε να επιλύουμε τα θέματα μέσω διαλόγου. Θα συνεχίζουμε να διεκδικούμε με αποφασιστικότητα από την Αθήνα την επιστροφή όσων συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση FETO και να προστατεύουμε τα δικαιώματα της ‘’τουρκικής μειονότητας’’ της δυτικής Θράκης», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ της Τουρκίας αναφέρθηκε στο κυπριακό και εξήγησε ότι μπορεί να λυθεί με επιτυχία μόνο αν λάβει ως βάση την υπάρχουσα πραγματικότητα στο νησί.

Επίσης, κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι δεν προσεγγίζει τον διαμοιρασμό της πολιτικής εξουσίας.

Σχετικά Άρθρα

Ο «εκλεκτός» του Τραμπ: Ποιος είναι ο Τζέι Ντι Βανς που επέλεξε για υποψήφιο αντιπρόεδρο

otavoice

Ξεκινάει στη Θεσσαλονίκη η προετομασία για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής

otavoice

Σουδάν: Έκκληση προς τον ΟΗΕ απευθύνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα

otavoice

Μεντβέντεφ: Casus belli για τη Ρωσία η ένταξη της Ουκρανίας στο NATO

otavoice

Ιράν: Απορρίπτει τις κατηγορίες περί ιρανικού σχεδίου συνωμοσίας

otavoice

Στο «κόκκινο» σήμερα και αύριο ο υδράργυρος – Πότε θα δροσίσει

otavoice