OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Σάμος: Τραγωδία νεκροί δυο μαθητές και 8 τραυματίες , μεγάλες ζημιές- Διασώστες του ΕΚΑΒ στο νησί

Τραγωδία. Δυο παιδιά 17 και 15 ετών καταπλακώθηκαν από παλαιό κτίριο που κατέρρευσε στο Βαθύ της  Σάμου και γίνεται επιχείρηση απεγκλωβισμού. Οι μαθητές ( ένα αγόρι και ένα κορίτσι) είχαν σχολάσει από το σχολείο τους και γυρνούσαν στο σπίτι τους, όταν έγινε η ισχυρή σεισμική δόνηση και τα καταπλάκωσαν τα συντρίμμια τοίχου που κατέρρευσε σε στενό δρομάκι στην περιοχή Γεφυράκι.

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση το ένα παιδί ανασύρθηκε νεκρό ενώ το δεύτερο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις του, αλλά δυστυχώς κατέληξε παρά τις προσπάθειες των διασωστών.

Επιπλέον με τα έως τώρα δεδομένα τουλάχιστον οκτώ άτομα τραυματίστηκαν στη Σάμο, λόγω ζημιών που προκλήθηκαν σε κτίρια του νησιού από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,7 της κλίμακας Ρίχτερ και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο Νίκος Στεφανής, διοικητής του νοσοκομείου της Σάμου, όλοι φέρουν ελαφρά τραύματα και δεν συντρέχει κίνδυνος για την υγεία τους.

Τσουνάμι μικρής εντάσεως προκλήθηκε μετά το σεισμό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στην πλατεία Πυθαγόρα από την εισροή των υδάτων, καταστήματα πλημμύρισαν και αυτοκίνητα  παρασύρθηκαν.

Βομβαρδισμένο τοπίο , σοβαρές ζημιές σε καταστήματα. Ο σεισμός και το τσουνάμι που ακολούθησε προξένησαν  σοβαρές ζημιές σε παραθαλάσσιες επιχειρήσεις.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μεταβαίνει εσπευσμένα στη Σάμο. Μεγάλες είναι οι καταστροφές στην περιοχή της Σμύρνης, όπου κατέρρευσαν κτίρια και προκλήθηκε μίνι τσουνάμι στα παράλια. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 4 νεκρούς, ενώ υπάρχουν δεκάδες τραυματίες και  εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια.

Άκης Τσελέντης: Ήταν ο κύριος σεισμός, θα ακολουθήσουν ισχυροί μετασεισμοί

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης εκτίμησε ότι ήταν ο κύριος σεισμός αλλά προέβλεψε ότι θα ακολουθήσουν ισχυροί μετασεισμοί της τάξεως ακόμη και των 6,2 ρίχτερ και οι κάτοικοι πρέπει να είναι προσεκτικοί, να μην πηγαίνουν κοντά σε κατοικίες που έχουν υποστεί ζημιές.

Κικίλιας: Διασώστες του ΕΚΑΒ μεταβαίνουν άμεσα στη Σάμο

 

 

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, ο σεισμός έχει ένταση 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, το επίκεντρο εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή 19 χιλιόμετρα Βόρεια της Σάμου, ενώ το εστιακό βάθος εκτιμάται στα δύο χιλιόμετρα.

Χουλιάρας: Θα ακολουθήσει έντονη μετασεισμική δραστηριότητα

Προσοχή συνέστησε ο σεισμολόγος διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Χουλιάρας,  προειδοποιώντας ότι θα ακολουθήσει έντονη μετασεισμική δραστηριότητα και υπάρχει κίνδυνος για καταρρεύσεις , ιδιαίτερα παλαιών, κτιρίων.

 

Πηγή φωτο – βιντεο: samos24 – ΕΡΤ

 

Σχετικά Άρθρα

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας ενάντια στο νομοσχέδιο για Ψυχική Υγεία και Απεξάρτηση

otavoice

Αλλεπάλληλοι και μυστηριώδεις εκτροχιασμοί τρένων στη Ρωσία

otavoice

ΕΛΑΣ: Αποκαλύψεις για την εγκληματική οργάνωση που διέπραττε εκβιασμούς – Έχουν εξιχνιασθεί 78 υποθέσεις

otavoice

“Κάηκε” η Μαδρίτη για τους πρωταθλητές Ευρώπης (video)

otavoice