OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Λέρου: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αποτροπή κατασκευής νέας δομής μεταναστών

Σε γενική απεργία και διαδήλωση διαμαρτυρίας κάλεσε σήμερα τους συνδημότες του ο Δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλιας. Η δημοτική αρχή του νησιού απεύθυνε κάλεσμα κατά της κατασκευής της νέας κλειστής δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Δημοτικοί σύμβουλοι και πολίτες παρευρέθηκαν στο χώρο όπου πρόκειται να κατασκευαστεί η νέα δομή Προσφύγων – Μεταναστών, προκειμένου όλοι μαζί να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους, όχι μόνο για την κατασκευή της νέας δομής, αλλά και για το γεγονός ότι η έναρξη των εργασιών κατασκευής της νέας δομής Προσφύγων – Μεταναστών συνέπεσε με την απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών λόγω της πανδημίας του COVID, γεγονός που προκαλεί εύλογες απορίες τόσο στη Δημοτική Αρχή Λέρου, όσο και στους κατοίκους του νησιού.

Ο κ. Κόλιας στην ομιλία του προς τους παρευρισκόμενους τόνισε τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να κατασκευαστεί η νέα δομή, επισημαίνοντας όχι μόνο την περιβαλλοντική καταστροφή όπου προσπαθούν να κατασκευάσουν ένα «έκτρωμα» σε έκταση 64 στρεμμάτων, αλλά και την μείωση του πληθυσμού των διαμενόντων στην υπάρχουσα δομή, γεγονός που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί την κατασκευή νέας μορφής τύπου φυλακής.

Επίσης ο Δήμαρχος Λέρου σχολίασε την απουσία σχεδόν όλων των μελών της Αντιπολίτευσης (πλην των κ. ΣοροκάκηΔιαμαντάρα), λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Δημοτική Αρχή Λέρου δίνει το «παρών», εκτελώντας τις αποφάσεις του Δ.Σ., όταν ο κ. Λουλουδιάς και οι υπόλοιποι «επαναστάτες του facebook» είναι ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΠΩΝ μη σεβόμενοι την απόφαση που και οι ίδιοι είχαν υπερψηφίσει. Τελικά ποιοι είναι αυτοί που διασπείρουν ανυπόστατες φήμες στους συμπολίτες τους και ποιοι ψεύδονται; Ας βγάλει ο Λεριακός Λαός τα συμπεράσματα του.

Ο Δήμαρχος Λέρου ευχαρίστησε θερμά το προσωπικό του Δήμου και όλους όσοι παρευρέθηκαν στη συγκέντρωση προκειμένου να υπερασπιστούν το νησί στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα κατά της κατασκευής του νέου κέντρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωνή λαού… οργή Δήμου Λέρου – Σταμάτησαν οι εργασίες κατασκευής της νέας δομής μεταναστών

Ξεσηκωμός στη Λέρο – Κάλεσμα Δήμου σε συγκέντρωση ενάντια στην κατασκευή νέας δομής προσφύγων

Στην τελική φάση κατασκευής βρίσκεται το νέο Νηπιαγωγείο Λακκίου Λέρου

Σχετικά Άρθρα

Ο Δήμος Αθηναίων δικαιώνεται με παρέμβαση στο ΣτΕ

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Το απόστημα θα σπάσει- Δίνουμε ένα τέλος σε όλα αυτά που πληγώνουν τους πολίτες»

otavoice

Η ΚΕΔΕ στο Forum του ΟΗΕ για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις, σε περισσότερες από 100 διαβάσεις πεζών

otavoice

Δ.Πύργου: Τιμήθηκαν οι πατριώτες που εκτελέστηκαν στα Φονικά από τους Ναζί

otavoice

Ο Κ. Πελετίδης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, για την πυρκαγιά της 9ης Ιουλίου

otavoice