OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Την αντίθεσή του εξέφρασε ομόφωνα το Δ.Σ. Μοσχάτου-Ταύρου για τη μεταφορά των Ιατρείων ΕΟΠΥΥ Ταύρου στον Κεραμεικό

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου που συνήλθε, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή του στη μεταφορά των Ιατρείων ΕΟΠΠΥ του Ταύρου στον Κεραμεικό και εξέδωσε ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα:

12/11/2020

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, που συνήλθε εκτάκτως σε συνεδρίαση την 12η Νοεμβρίου 2020 και ώρα 6.30 μ.μ. εκδίδει

ΟΜΟΦΩΝΑ

το ακόλουθο ψήφισμα:

Εκφράζουμε την έντονη και κατηγορηματική αντίθεσή μας στη μεταφορά των Ιατρείων ΕΟΠΥΥ Ταύρου στον Κεραμεικό.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την απόφαση αυτή, η οποία δεν λαμβάνει υπόψη της τις ανάγκες των πολιτών της περιοχής μας.

Καλούμε τον Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια, να παρέμβει προσωπικά και να ανακαλέσει γραπτώς αυτή την απόφαση οποιουδήποτε πολιτικού ή υπηρεσιακού παράγοντα του Υπουργείου Υγείας και να μεριμνήσει για την ενίσχυση των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ στον Ταύρο με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Καλούμε τους βουλευτές όλων των κομμάτων του Νότιου Τομέα στα πλαίσια των δικών τους αρμοδιοτήτων να μην επιτρέψουν να γίνει πράξη αυτή η απόφαση.

Θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο για να αποτραπεί αυτή η ενέργεια, η οποία εκτός του ότι είναι απαράδεκτη, έρχεται και σε ευθεία αντίθεση με τα μέτρα προφύλαξης των πολιτών από τον κορωνοϊό, αφού θα απαιτείται η μετάβαση των πολιτών του Ταύρου σε άλλη περιοχή για την εξυπηρέτησή τους

Για το Δημοτικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Αθανάσιος  Μελίστας

Διαμαρτυρία του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, για τη διακοπή λειτουργίας των ιατρείων ΕΟΠΥΥ Ταύρου

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, νωρίτερα χθες (12/11) και αφού ενημερώθηκε από τον προϊστάμενο των ιατρείων ΕΟΠΥΥ στον Ταύρο ότι τα ιατρεία θα κλείσουν και θα μεταφερθούν στον Κεραμεικό ανέφερε: «Εκφράζουμε την έντονη και κατηγορηματική αντίθεσή μας στη μεταφορά των Ιατρείων ΕΟΠΥΥ Ταύρου στον Κεραμεικό. Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την απόφαση αυτή, η οποία δεν λαμβάνει υπόψη της τις ανάγκες των πολιτών της περιοχής μας. Καλούμε τον Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια, να παρέμβει προσωπικά και να ανακαλέσει αυτή την απόφαση οποιουδήποτε πολιτικού ή υπηρεσιακού παράγοντα του Υπουργείου Υγείας. Καλούμε τους βουλευτές όλων των κομμάτων του Νότιου Τομέα στα πλαίσια των δικών τους αρμοδιοτήτων να μην επιτρέψουν να γίνει πράξη αυτή η απόφαση. Η Δημοτική Αρχή με κάθε τρόπο θα αγωνιστεί για να αποτραπεί αυτή η ενέργεια, η οποία εκτός του ότι είναι απαράδεκτη, έρχεται και σε ευθεία αντίθεση με τα μέτρα προφύλαξης των πολιτών από τον κορωνοϊό, αφού θα απαιτείται η μετάβαση των πολιτών του Ταύρου σε άλλη περιοχή για την εξυπηρέτησή τους. Τέλος, ζήτησα από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας να συγκαλέσει εκτάκτως, σήμερα, το Δημοτικό Συμβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Μοσχάτου -Ταύρου: Επίσκεψη βουλευτών Νοτίου Τομέα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου

Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου: «Πολιτική απάτη ή επικίνδυνη άγνοια της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου μας;»

Δήμος Μοσχάτου Ταύρου: 10.000.000€ από το ΥΠΕΣ για αντιπλημμυρικά έργα στον Ιλισό ποταμό

 

Σχετικά Άρθρα

Ο ιδρυτής του otavoice σχολιάζει αυτοδιοικητικά στο “Σημείο Αναφοράς” (Attica TV)

otavoice

Ο Δήμος Αθηναίων δικαιώνεται με παρέμβαση στο ΣτΕ

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Το απόστημα θα σπάσει- Δίνουμε ένα τέλος σε όλα αυτά που πληγώνουν τους πολίτες»

otavoice

Η ΚΕΔΕ στο Forum του ΟΗΕ για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις, σε περισσότερες από 100 διαβάσεις πεζών

otavoice

Δ.Πύργου: Τιμήθηκαν οι πατριώτες που εκτελέστηκαν στα Φονικά από τους Ναζί

otavoice