OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο Α’ Βοηθειών από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ζωγράφου

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ σε συνεργασία με το ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ – ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.), και την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΡΙΣΕΩΝ (Ε.Δ.Ο.Κ.) διοργανώνει πρόγραμμα εκπαίδευσης πολιτών στις Α’ ΒΟΗΘΕΙΕΣ – ΚΑΡΠΑ  ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ την ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020 και από 11:00 έως 13:30.

Με κεντρικό σύνθημα «Η γνώση σώζει ζωές», στόχος του Σεμιναρίου είναι η ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των πολιτών στις Α’ Βοήθειες. Η γνώση ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ αποτελεί επιλογή ζωτικής σημασίας και ύψιστη ανθρωπιστική συμπεριφορά. Έτσι λοιπόν οι άνθρωποι μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τα προβλήματα και τους κινδύνους στο περιβάλλον τους, το μικρό και το μεγάλο, όπως στο σπίτι, στην εργασία, στη κοινωνία, στη φύση, ώστε μέσα από τις ασφαλείς παρεμβάσεις τους, και τη πρόληψη, να ανατρέπουν, και να αποτρέπουν, την πορεία μιας δύσκολης κατάστασης, ενός ατυχήματος ή ακόμα το πιο σπουδαίο να σώζουν ζωές.

Η θεματολογία του σεμιναρίου είναι:

Τραύμα, αιμορραγία,  ρινορραγία,  διάστρεμμα,  κάταγμα, εγκεφαλικό επεισόδιο,   ξένο σώμα στο λάρυγγα-πνιγμονή, πνιγμονή από θαλασσινό νερό, αλλεργίες,  έγκαυμα, δηλητηριάσεις, επιληψία, στηθάγχη, καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση.

Οι συμμετέχοντες έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν το πρόγραμμα που παρουσιάζεται από εξειδικευμένα στελέχη της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων (ΕΔΟΚ), λαμβάνοντας έναν σύνδεσμο (link) στο email τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο mail: koinonikipolitiki@zografou.gr  έως την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η πλατφόρμα μπορεί να φιλοξενήσει έως 100 άτομα. Στην περίπτωση που ο αριθμός των συμμετοχών ξεπεράσει το όριο, θα οριστεί και νέα ημερομηνία .

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, θα αποσταλεί στον κάθε συμμετέχοντα Βεβαίωση Παρακολούθησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο Α’ Βοηθειών από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ζωγράφου

Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου – Το μήνυμα του Δημάρχου Ζωγράφου

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Δήμαρχο Ζωγράφου Β. Θώδα

Σχετικά Άρθρα

Ο ιδρυτής του otavoice σχολιάζει αυτοδιοικητικά στο “Σημείο Αναφοράς” (Attica TV)

otavoice

Ο Δήμος Αθηναίων δικαιώνεται με παρέμβαση στο ΣτΕ

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Το απόστημα θα σπάσει- Δίνουμε ένα τέλος σε όλα αυτά που πληγώνουν τους πολίτες»

otavoice

Η ΚΕΔΕ στο Forum του ΟΗΕ για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις, σε περισσότερες από 100 διαβάσεις πεζών

otavoice

Δ.Πύργου: Τιμήθηκαν οι πατριώτες που εκτελέστηκαν στα Φονικά από τους Ναζί

otavoice