OTA VOICE
Απόψεις

Αρθρο της Μαρίας Τουγουντζόγλου για την Ασφάλεια στο Δήμο Πεντέλης

Άρθρο για την εγκληματικότητα στο Δήμο Πεντέλης της  Μαρίας Τουγουντζόγλου – Υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου Μελισσίων με την Δημοτική Παράταξη «Μπροστά Μαζί Μελίσσια Νέα Πεντέλη Πεντέλη» του Υποψήφιου Δημάρχου Πεντέλης Λευτέρη Κοντουλάκου.

Η εφαρμογή των σκληρών μνημονίων από το 2010 μέχρι σήμερα, έφερε πάρα πολλές αρνητικές επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία

Μια από αυτές τις επιπτώσεις είναι η αύξηση της  εγκληματικότητας.

Η Εγκληματικότητα έχει πλήξει τον Δήμο μας.  Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ο Δήμος μας απασχολεί τα δελτία ειδήσεων κυρίως για ληστείες, κλοπές ακόμα και για αδικήματα κατά της ζωής συμπολιτών μας. Η απομάκρυνση του αστυνομικού τμήματος την (Παλαιάς) Πεντέλης, επιδεινώνει την κατάσταση. Η σημερινή διοίκηση του Δήμου μας πάρα τις καλές σχέσεις που συνεχώς διαδίδει ότι διατηρεί με τους εκάστοτε υπουργούς, κατόρθωσε μετά από χρόνια να βάλει λουκέτο στο αστυνομικό τμήμα..

Βασικό ερώτημα που έχει μείνει αναπάντητο και ειδικά ύστερα και από  την ληστεία που έγινε στο κατάστημα ΕΛΤΑ εχτές το πρωί είναι αν μπορεί ο Δήμος να κάνει κάτι για αυτήν την κατάσταση. Όλο και πιο συχνά οι συμπολίτες μας ρωτάνε που θα οδηγήσει αυτή η ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας και φυσικά ποιοι θα υπερασπιστούν την περιουσία τους.

Η μοιρολατρία και η απουσία της διοίκησης Στέργιου στο θέμα της ασφάλειας είναι δεδομένη. Όπως δεδομένες είναι και οι ευθύνες της για την απώλεια του ΑΤ..

Τόσα  χρόνια δεν μερίμνησε σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ και το αρμόδιο υπουργείο για την κατασκευή ή εύρεση ή διάθεση κατάλληλου χώρου για την εγκατάσταση του αστυνομικού τμήματος στην Πεντέλη και κατά δεύτερον δεν υπήρξε η δυναμική αντίδραση, κινητοποίηση σε συνεργασία με τους πολίτες της δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης για την παραμονή  του αστυνομικού τμήματος.

Είμαστε στο τέλος εποχής αυτής της διοίκησης, η οποία δεν μπορεί πλέον να ανταπεξέλθει στα καθημερινά προβλήματα του πολίτη και αδιαφορεί επιδεικτικά για το ζήτημα της ασφάλειας..

Θα μου πείτε ότι έγινε  έγινε τώρα ας το αφήσουμε έτσι και ο καιρός θα δείξει.

ΟΧΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Σύμφωνα με τo άρθρο 75 παρ. 1του ν.4363/2006 (Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων) ορίζει ότι «Οι δημοτικές και κοινοτικές αρχές διευθύνουν και ρυθμίζουν όλες τις τοπικές υποθέσεις, σύμφωνα με τις αρχές της επικουρικότητας και της εγγύτητας, με στόχο την προστασία ,την ανάπτυξη και τη συνεχή βελτίωση των συμφερόντων και της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας».

Το άρθρο 178 ότι: «Οι Δήμοι και οι Κοινότητες οφείλουν να διατηρούν, να προστατεύουν και να διαχειρίζονται την κάθε είδους περιουσία τους με τρόπο επιμελή και αποδοτικό».

Η παράταξή μας λοιπόν, με στόχο

  • την τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών
  • την προστασία της περιουσίας των πολιτών
  • την προστασία της δημοτικής περιουσίας

Έχει καταθέσει μια τεκμηριωμένη πρόταση. Πιστεύουμε ότι ο Δήμος Πεντέλης θα πρέπει να εκπονήσει και να εφαρμόσει Δημοτικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης της Ασφάλειας.

Τί χρειάζεται για να εφαρμοστεί ένα τέτοιο πρόγραμμα;

  • Πολιτική βούληση
  • Σχεδιασμό
  • Προγραμματισμό

Όλο και περισσότεροι δήμοι αφουγκραζόμενοι το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών προχωρούν σε τέτοιου είδους δράσεις. Γιατί όχι και ο Δήμος μας;

Επειδή εμείς στον συνδυασμό «Μπροστά Μαζί» θέλουμε το Δήμο Πεντέλης

  • χρήσιμο και αποτελεσματικό για τον πολίτη
  • πρωταγωνιστή και όχι ουραγό των εξελίξεων

Έχουμε  προτείνει  και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο  την εφαρμογή ενός δημοτικού προγράμματος για την ενίσχυση της ασφάλειας που περιλαμβάνει την καθημερινή περιπολία στους δρόμους της πόλης με τρία περιπολικά οχήματα.

Έχουμε κοστολογήσει και σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια την πρόταση μας και σύντομα θα σας την παρουσιάσουμε

Νομίζω ότι έφτασε ο καιρός για μια σημαντική  αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του δήμου μας, με νέα πρόσωπα, νέες ιδέες που θα δώσουν νέα πνοή για να καταφέρουμε να πάμε ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ όλοι ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΖΙ.

 

Σχετικά Άρθρα

Ολοκλήρωση των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης, για την στήριξη των Κτηνοτρόφων

otavoice

Η απόχη και η αποχή, του Γιάννη Γκουντιού

otavoice

Ελίζα Βόζεμπεργκ: “Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι και να υπηρετήσω τα εθνικά μας συμφέροντα”

otavoice

Η Ελλάδα γερνάει και δεν γεννάει

otavoice

Μ. Βελεγράκης: Η Αυτοδιοίκηση ως θεσμός πολιτικο – διοικητικός

otavoice

«Η ευρωπαϊκή “ψήφος” ενός 100% ευρωπαϊκού κόμματος»

otavoice