OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Νεας Σμύρνης: Πρωτοποριακό ολοκληρωμένο πρόγραμμα ασφάλισης για τους μαθητές των σχολείων

Εστάλησαν ήδη στα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία του Δήμου Νέας Σμύρνης οι λεπτομέρειες του ομαδικού συμβολαίου ατυχημάτων για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στο σύναψη του οποίου προχώρησε ο Δήμος με την Εθνική Ασφαλιστική. Οι διευθυντές θα τις αποστείλουν με τη σειρά τους στους γονείς προκειμένου να ολοκληρωθούν τα συμβόλαια και να ξεκινήσει το πρόγραμμα.

Ο Δήμαρχος Σταύρος Τζουλάκης προχώρησε σήμερα στην εξής δήλωση σχετικά με την ενέργεια αυτή του Δήμου: «Μια κοινωνία ευαισθητοποιημένη, αλληλέγγυα στις ανάγκες και στα προβλήματα των συνανθρώπων μας, είναι μια κοινωνία που μπορεί να βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία. Η ομαδική αυτή ασφαλιστική κάλυψη αποδεικνύει στην πράξη το ενδιαφέρον μας για τα παιδιά των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων και τους γονείς-πολίτες της Νέας Σμύρνης, ειδικά στη σημερινή εποχή με τη μείωση των εισοδημάτων. Με συλλογική ευθύνη και ομοψυχία θα τα καταφέρουμε».

Για την καλύτερη κατανόηση του προγράμματος παραθέτονται ενδεικτικά παραδείγματα περίθαλψης:

1ο παράδειγμα ασφάλισης
Ο μικρός Γιώργος που πάει στην Β’ Δημοτικού, κατά την διάρκεια του διαλείμματος, παίζοντας στην αυλή του σχολείου του έπεσε και χτύπησε το πόδι του. Οι υπεύθυνοι του σχολείου ειδοποίησαν τους κηδεμόνες του και μέχρι να καταφτάσουν στο σχολείο του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Οι γονείς ενημερώθηκαν από το σχολείο για την ύπαρξη του προγράμματος «Ασφάλιση ατυχημάτων για το παιδί στο σχολείο» του Δήμου και τον τρόπο λειτουργίας του.

Οι επιλογές είναι 2:
1. Να επισκεφτούν το εφημερεύον δημόσιο νοσοκομείο ΠΑΙΔΩΝ είτε
2. Να επισκεφτούν οποιοδήποτε ιδιωτικό νοσοκομείο που διαθέτει παιδιατρική (π.χ. ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ, ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ Παίδων, ΙΑΣΩ, ΜΗΤΕΡΑ, Ιατρικό Κέντρο Αμαρουσίου, κτλ.) και να παρασχεθούν στον Γιωργάκη όλες οι απαραίτητες εξετάσεις (ιατρική & διαγνωστική) καθώς και όποια μικροεπέμβαση (ράμματα, ανάταξη οστού, κτλ.) μέχρι του ποσού των 500€.
Στην περίπτωση που οι κηδεμόνες επιλέξουν την 2η επιλογή θα πρέπει να καταβάλλουν στο νοσοκομείο το κόστος όλων των παραπάνω εξόδων, να παραλάβουν όλες τις νόμιμες αποδείξεις, εξετάσεις και διαγνώσεις, και κατόπιν συνεννόησης με τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή να τους επιστραφεί το κόστος στο ακέραιο μετά 30 ημερολογιακών ημερών (απολογιστικά).

2ο παράδειγμα ασφάλισης
Η μικρή Ελένη που πάει στην ΣΤ’ δημοτικού, βγαίνοντας από το αυτοκίνητο της μαμάς της καθώς πήγαινε στο σχολείο της έπεσε και χτύπησε το χέρι της στο πεζοδρόμιο. Στην αρχή το τραύμα φάνηκε επιπόλαιο και για αυτό πήγε κανονικά στο μάθημα της.
Το μεσημέρι όμως που γύρισε σπίτι της η μητέρα/γιαγιά/κηδεμόνας της παρατήρησε ότι το χεράκι της είχε πρηστεί και πόναγε.
Πάλι οι επιλογές είναι οι 2 παραπάνω.

3ο παράδειγμα ασφάλισης
Ο μικρός Περικλής που πάει στο νηπιαγωγείο και του αρέσει να χοροπηδάει και να τρέχει στα διαλείμματα γλίστρησε και έπεσε με αποτέλεσμα να χτυπήσει το κεφάλι του.
Οι επιλογές περίθαλψης είναι πάλι οι 2 παραπάνω μόνο που στην περίπτωση τραύματος στο κεφάλι οι ιατροί αποφασίζουν την νοσηλεία για παρακολούθηση του μικρού Περικλή.
Το πρόγραμμα «Ασφάλιση ατυχημάτων για το παιδί στο σχολείο» θα καλύψει τα έξοδα μέχρι 500€ για το ατύχημα συν 120€ για νοσηλεία, και θα δώσει επίδομα νοσηλείας 30€ ημερησίως για τις μέρες που θα χρειαστεί να μείνει στο νοσοκομείο με μέγιστο τις 90 ημέρες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Νέας Σμύρνης: Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση του Ιωσηφόγλειου Ορφανοτροφείου της Λ.Συγγρού

Δήμος Νέας Σμύρνης: Συζήτηση για τα χρηματοδοτικά προγράμματα επιχειρήσεων

Πάντα σε ετοιμότητα απέναντι στην απειλή της πανδημίας ο Δήμος Νέας Σμύρνης

Σχετικά Άρθρα

Ο Δήμος Αθηναίων δικαιώνεται με παρέμβαση στο ΣτΕ

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Το απόστημα θα σπάσει- Δίνουμε ένα τέλος σε όλα αυτά που πληγώνουν τους πολίτες»

otavoice

Η ΚΕΔΕ στο Forum του ΟΗΕ για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις, σε περισσότερες από 100 διαβάσεις πεζών

otavoice

Δ.Πύργου: Τιμήθηκαν οι πατριώτες που εκτελέστηκαν στα Φονικά από τους Ναζί

otavoice

Ο Κ. Πελετίδης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, για την πυρκαγιά της 9ης Ιουλίου

otavoice