OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Η πανδημία σταμάτησε να μειώνεται αυτή την εβδομάδα στην Ευρώπη

Η πτώση των μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό που είχε παρατηρηθεί από τα μέσα Νοεμβρίου στην Ευρώπη, επίκεντρο της επιδημίας της Covid-19, σταμάτησε τις τελευταίες επτά ημέρες: ακολουθούν οι σημαντικές εξελίξεις της εβδομάδας που τελειώνει, με αφετηρία μια βάση δεδομένων του Γαλλικού Πρακτορείου.

Βασικός δείκτης, ο αριθμός των θετικών διαγνώσεων δεν αντικατοπτρίζει, ωστόσο, παρά ένα κλάσμα του πραγματικού αριθμού των μολύνσεων και οι συγκρίσεις ανάμεσα στις χώρες πρέπει να λαμβάνονται υπόψη με αστερίσκους, καθώς οι πολιτικές διενέργειας τεστ διαφέρουν από χώρα σε χώρα.

Μικρή αύξηση στην Ευρώπη, απότομη αύξηση στη Λατινική Αμερική

Η πανδημία ξανάρχισε να επιταχύνεται αυτήν την εβδομάδα παγκοσμίως, με 601.700 νέες θετικές διαγνώσεις να καταγράφονται κάθε μέρα ή 4% περισσότερες απ’ ό,τι την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου στις 13:00 σήμερα.

Η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική (+18%) είναι η περιοχή όπου εξαπλώνεται περισσότερο η πανδημία και ακολουθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς (+5%), η Αφρική (+3%), η Ευρώπη (+2%) και η Μέση Ανατολή (+1%).

Στην Ευρώπη, την περιοχή που κατέγραψε τις περισσότερες νέες θετικές διαγνώσεις αυτή την εβδομάδα (242.500 νέες θετικές διαγνώσεις την ημέρα), αυτή η ελαφρά αύξηση ακολουθεί δύο εβδομάδες καθαρής πτώσης. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν τεθεί σε λοκντάουν ή σε απαγορεύσεις κυκλοφορίας.

Αλλού, η τάση είναι πτωτική στην Ασία (-7%), ενώ ο ιός δεν κυκλοφορεί σχεδόν καθόλου στην Ωκεανία (19 θετικές διαγνώσεις την ημέρα, -22%).

Σχετικά Άρθρα

Ρ. Μέτσολα: Οι προκλήσεις της Κύπρου είναι προκλήσεις της ΕΕ

otavoice

Η Χεζμπολάχ απειλεί νέα πλήγματα το Ισραήλ αν «συνεχίσει να στοχοθετεί αμάχους»

otavoice

Ο Μητσοτάκης στο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Τα εν εξελίξει έργα «στο τραπέζι»

otavoice

Μεγάλη δασική πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας-Διακοπή κυκλοφορίας

otavoice

Το Υπουργείο Άμυνας απαντά στην προκλητική τουρκική ανακοίνωση για τις δηλώσεις Δένδια

otavoice

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τα τρία μέτρα για τους καταναλωτές – Ποια τιμολόγια θα επιδοτηθούν

otavoice