OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Βύρωνα: Μέρη για άσκηση εν μέσω καραντινας

Ο Δήμος Βύρωνα ενημερώνει τους πολίτες που θέλουν να αθληθούν δημοσιεύοντας τα πιο κατάλληλα μέρη:
Στις 7 Νοεμβρίου, μετά από υπουργική απόφαση, η χώρα εισήλθε σε δεύτερο lockdown, εξαιτίας του παθογόνου οργανισμού covid-19. Στα πλαίσια περιορισμού της μετακίνησής μας στον δημόσιο χώρο, έκλεισαν τα γυμναστήρια, όπως και όλοι οι κλειστοί χώροι αθλητισμού. Παρόλα αυτά, υπάρχουν ακόμη λύσεις για όσους θεωρούν την κίνηση ουσιαστικό κομμάτι της ζωής τους ή για όσους επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν την προσωπική άσκηση ως μία δημιουργική διέξοδο από την ακινησία της καραντίνας. Το άρθρο αυτό επιχειρεί να συγκεντρώσει μέρη όπου μπορείς να ασκηθείς στο Βύρωνα, αλλά και στις όμορες περιοχές. Στο τέλος του άρθρου θα δεις ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα μέρη και πολλές περισσότερες επιλογές άσκησης απ’ ό,τι περίμενες. Μεταξύ αυτών: περπάτημα, τρέξιμο, stepping, mountain bike, dirt mountain bike, τένις, TRX, κ.α. 
 
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΒΥΡΩΝΑ
Ωράριο:
καθημερινά: 07:00 – 21:00 , Σ/Κ: 08:30 – 20:30. Κάθε Παρασκευή 9:00 – 13:00, λόγω εργασιών συντήρησης του χλοοτάπητα του σταδίου, δεν επιτρέπεται η παρουσία πολιτών στο στίβο του σταδίου .
Το Δημοτικό Στάδιο Βύρωνα βρίσκεται στα ανατολικά προάστια της Αθήνας, στους πρόποδες του Υμηττού μόλις 3 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Το στάδιο βρίσκεται δίπλα στο κοιμητήριο, στις άκρες του Βύρωνα. Ενδύκνειται για αρχάριους αθλούμενους, καθώς η ύπαρξη ταρτάν βοηθάει στην μείωση καταπόνησης των αρθρώσεων και κατ’ επέκταση μειωμένη πιθανότητα τραυματισμού. Λόγω των έκτακτων μέτρων ασφάλειας, υπάρχει το όριο 60 ατόμων που μπορεί να εξυπηρετήσει το στάδιο ταυτόχρονα. Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι παραμένει ανοιχτό και τα Σαββατοκύριακα, ώστε να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες των πολιτών για άσκηση εν μέσω καραντίνας.
ΣΤΑΔΙΟ ΥΜΗΤΤΟΥ:
Ωράριο καθημερινά & Σ/Κ : 07:00 -20:30
Πλησίον του Θέατρου Βράχων υπάρχει το ανοιχτό Στάδιο Υμηττού το οποίο παραμένει ανοιχτό εφτά μέρες την εβδομάδα Ανάμεσα στα ‘συν’ του χώρου, η όμορφη θέα και ο καλός φωτισμός του γηπέδου ακόμη και μετά τη δύση του ηλίου.
 
ΛΟΦΟΣ ΒΥΡΩΝΑ (ΑΡΑΠΗΣ) : Πρόκειται για μία μικρή κορυφή απέναντι από το Δημοτικό Στάδιο Βύρωνα, πολύ κοντά στην περιφερειακή Υμηττού. Εκεί υπάρχει μια μικρή κυκλική διαδρομή αναψυχής, η οποία τα έχει όλα: πράσινο, καλοστρωμένους δρόμους, ήπιες ανηφόρες, μονοπάτια αλλά και μοναδική θέα. Η είσοδος στο χώρο είναι ακριβώς απέναντι από τα κοιμητήρια Βύρωνα, στην περιοχή <<αναπηρικά>>. Ιδεώδες μέρος για να βγάλεις βόλτα τον σκύλο σου, αλλά και να να φέρεις το TRX μαζί σου.
 

ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ:

Μονοπάτι Καρέα: Ξεκινώντας από τη Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου και με κατεύθυνση νότια ξετυλίγεται ένα μονοπάτι στη πλαγιά του Υμηττού με θέα που σου κόβει την ανάσα. Προτείνεται η έναρξη και κατάληξη της άσκησης να είναι η Μονή, καθώς είναι πολύ εύκολο να αποπροσανατολιστεί κάποιος που δεν γνωρίζει καλά τον Υμηττό. Συνίσταται σε άτομα κάθε επιπέδου, από απλούς περιπατητές εώς και έμπειρους δρομείς. Δίνονται μερικά στοιχεία για υπολογισμό της άσκησης σας.
Μονή Καρέα – διασταύρωση που αρχίζει η ανηφόρα: 14’ (ελαφρύ τρέξιμο)
Διασταύρωση – τέρμα χωματόδρομου: 33’ (ελαφρύ τρέξιμο)
Μονοπάτι Κουταλά: Πάνω από τον περιφερειακό Ηλιουπόλεως, στην διασταύρωση που οδηγεί στον Βύρωνα, υπάρχει η πυκνά δασωμένη κοιλάδα του Κουταλά. Απο την κοιλάδα ξεκινούν πάμπολα μονοπάτια, κατάφυτα από ψηλά κυπαρίσσια και πεύκα. Πέρα από τη φυσική ομορφιά που προσφέρει το περιβάλλον, το μέρος σας επιφυλάσσει μία έκπληξη : ένα γήπεδο τέννις (!). Σύμφωνα με τις οδηγίες της ΓΓΑ, το άθλημα της αντισφαίρισης επιτρέπεται εφόσον συμμετέχουν εώς τρία άτομα (δύο αθλητές + προπονητής). Οπότε αν βαρέθηκες το τρέξιμο και το περπάτημα, αυτό το μέρος είναι για σένα.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ:
Ιδανικό μέρος για του λάτρεις της άσκησης, ιδιαίτερα για joggers και ποδηλάτες. Συνδυάζει αχανείς εκτάσεις, ησυχία, έλλειψη αυτοκινήτων και μια μεγάλη ποικιλία μονοπατιών. Κάποια από τα οποία οδηγούν στο Μοναστήρι της Καισαριανής και στην Καλοπούλα. Στα πλεονεκτήματα της περιοχής είναι το γήπεδο της πανεπιστημιούπολης, για όσους προτιμούν ταρτάν. Πλησίον του γηπέδου υπάρχει γκαζόν, το οποίο προσφέρεται για διατάσεις και κοιλιακούς.
 
ΚΑΡΕΑΣ DIRT MOUNTAIN BIKE: Για τους λάτρεις του dirt mountain bike υπάρχουν δύο σχετικά μονοπάτια λίγο έξω από τον Καρέα. Το Kareas rock n roll (1,2) με μήκος 545μ. και το Mxicano (1+2) με μήκος 808μ.. Εννοείται, ενδείκνυται μόνο για έμπειρους αθλητές με τον κατάλληλο εξοπλισμό.
ΠΑΡΚΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ: Πρόκειται για μια περιοχή 55 στρεμμάτων πλησίον του Σκοπευτηρίου. Περιλαμβάνει δύο παιδικές χαρές, πάρκο σκύλων, πλακόστρωτα μονοπάτια για περπάτημα. Ιδανικό για χαλαρή γυμναστική και – προφανώς- για βόλτα με τον σκύλο σου.
 
ΑΛΣΟΣ ΙΛΙΣΙΩΝ:  Μικρό πευκοδάσος, στο πλάι της Μιχαλακοπούλου, δίπλα από Athens Hilton, το Divani Caravel και απέναντι από το νοσοκομείο Συγγρού. Όμορφο μέρος για μία γρήγορη απόδραση. Προτείνεται για χαλαρό τρέξιμο, περπάτημα και βόλτα με τον σκύλο. Συνίσταται η επίσκεψη πριν την δύση του ηλίου, διότι ο φωτισμός είναι ελλιπής.
 
ΑΛΣΟΣ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ : Όμορφο μικρό πάρκο με ψηλά δέντρα και πλακόστρωτα μονοπάτια με υψομετρικές διαφορές. Ενδείκνυται για χαλαρό τρέξιμο και stepping.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε διαβούλευση το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου Βύρωνα

Νέες φυτεύσεις στην πόλη από την Υπηρεσία Πράσινου του Δήμου Βύρωνα

Φυτεύτηκαν 365 δένδρα στο λόφο του Αράπη, από το ΣΠΑΥ και τον Δήμο Βύρωνα

Σχετικά Άρθρα

Τιμήθηκαν οι ήρωες στην επετειακή εκδήλωση της μάχης του Ωρωπού

otavoice

Δ.Κορινθίων: Αναβάθμιση των αγωνιστικών χώρων σε τρία γήπεδα

otavoice

Δ.Κοζάνης: Σε εξέλιξη εργασίες συντήρησης διαβάσεων σε κεντρικές οδούς

otavoice

Δ.Θεσ/νίκης: Ο Σπύρος Τζελέπης νέος εντεταλμένος σύμβουλος για τα αδέσποτα

otavoice

Μαγική βραδιά με τους Στ. Κορκολή-Γ. Θεοφάνους, στο Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Ανοιχτά και δωρεάν, τα 2 κολυμβητήρια τον Αύγουστο

otavoice