OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Ο “Ράμπο” του Χρυσοχοΐδη έκοψε πρόστιμο σε καρκινοπαθή που μετακινήθηκε για χημειοθεραπεία

Όταν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απειλεί να σφραγίσει τους πολίτες στα σπίτια τους και κουνάει  το δάκτυλο σε μια κοινωνία που βρίσκεται σε οικονομική και ψυχολογική εξαθλίωση, αντιλαμβάνεστε ποιες είναι οι εντολές και η πίεση που ασκείτε στα αστυνομικά όργανα από την ηγεσία της ΕΛΑΣ, για να επιβάλουν τα μέτρα. Αυτό εξηγεί απόλυτα την ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά του αστυνομικού που καταλόγισε πρόστιμα σε καρκινοπαθή και τη συνοδεία της.

Συγκεκριμένα σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε η κόρη καρκινοπαθούς που χρειάστηκε να μεταφέρει τη μητέρα της από τη Βέροια στη Θεσσαλονίκη για να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία, ωστόσο σε μπλόκο της Τροχαίας στα διόδια, ο αστυνομικός έκοψε πρόστιμα για μετακίνηση εκτός νομού. «Εμείς συνεργαζόμαστε από την αρχή με μια νοσηλειακή εταιρεία που παρέχει την υπηρεσία μεταφοράς του ασθενή. Σαν λευκό ταξί. Δεν χρειάζεται ασθενοφόρο. Χρειάζεται ένα όχημα ειδικά διαμορφωμένο για αναπηρικά καροτσάκια, καθώς η μητέρα μου είναι πάνω σε καροτσάκι. Καθώς επιστρέφαμε από την κλινική της Θεσσαλονίκης στη Βέροια, ήμασταν ο οδηγός, ο συνοδηγός ο οποίος είναι και τραυματιοφορέας, εγώ ως συνοδός στο πίσω κάθισμα και στο πίσω η μητέρα μου πάνω στο καροτσάκι», είπε η Αθηνά, κόρη της καρκινοπαθούς, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Η κόρη της καρκινοπαθούς περιέγραψε το πρωτοφανές συμβάν μόλις προσέγγισαν το σημείο που υποβλήθηκαν σε αστυνομικό έλεγχο, «μας σταματάει η Τροχαία στα διόδια, μας κοιτάει από το παράθυρο κι εγώ είμαι σίγουρη ότι θα μας πει “περάστε, παρακαλώ”, ότι θα μας διευκολύνει δηλαδή. Μας είπε είστε υπεράριθμοι, φέρτε μου τις ταυτότητές σας. “Η κυρία δεν έχει ταυτότητα, έχει βιβλιάριο, γιατί δεν έχει ταυτότητα;”.

Συνεχίζοντας την περιγραφή του περιστατικού απανθρωπιάς αναφέρει: “Τέλοσπάντων, μας λέει πως πρέπει να μας γράψει γιατί είμαστε υπεράριθμοι. Έκοψαν πρόστιμο 300 ευρώ στον καθένα – και στην καρκινοπαθή. Μισή ώρα προσπαθούσαμε να του εξηγήσουμε την κατάσταση. Ήταν τόσο απαθής, όσο και να τους εξηγούσαμε την εμφανέστατη κατάσταση, μας έλεγε “κάντε ένσταση”. Πάντα έχω μαζί μου μια τσάντα με παραπεμπτικά και εξετάσεις. Φυσικά τα έχουμε καταθέσει όλα στην ένσταση. Ήταν ανένδοτος. Ήταν πολύ λυπηρό. Η μητέρα μου με δύσπνοια να προσπαθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις της Τροχαίας και για το όνομα του πατέρα της που έχει πεθάνει από το ‘80..”

Διέγραψαν τα πρόστιμα μετά την πανελλήνια κατακραυγή

Όπως έγινε γνωστό μετά την πανελλήνια κατακραυγή,  από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, τα πρόστιμα των 1.200 ευρώ, επιβλήθηκαν στη διάρκεια της επιστροφής από το νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, στα διόδια των Μαλγάρων και αφορούσαν στον υπεράριθμό, με βάση τα μέτρα, αριθμό ατόμων που επέβαιναν στο όχημα. Το δε περιστατικό έγινε την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, με τη μητέρα και την κόρη να υποβάλλουν ένσταση, όπως είχαν δικαίωμα. Προχθές, δηλαδή τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, η ένσταση των δύο εξετάστηκε από την αρμόδια επιτροπή και κρίθηκε βάσιμη, οπότε το πρόστιμο διαγράφεται.

Κύριε Χρυσοχοΐδη που δεν διαβάσατε τα μνημόνια που ψηφίσατε και φτωχοποιήσατε την ελληνική κοινωνία, να κάνετε εσείς και τα όργανα μαθήματα ανθρωπισμού, κοινωνικής συμπεριφοράς και δημοκρατικής λειτουργίας του κράτους. Η αστυνομοκρατία πρώτα και πάνω από όλα προσβάλει την Ελληνική Αστυνομία, που υπηρετεί τον πολίτη.

Σχετικά Άρθρα

Δέκα ερωταπαντήσεις για το ενεργειακό κόστος και τα νέα μέτρα στήριξης

otavoice

Έξι βουλευτές υποψήφιοι στην εκλογή νέου προέδρου της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης

otavoice

Μπάιντεν: Θα εξέταζα να αποσυρθώ, εάν προέκυπτε ιατρικό πρόβλημα

otavoice

Γιατί η δήμαρχος του Παρισιού βούτηξε στον Σηκουάνα

otavoice

Φωτιά στο Σοφικό: Φόβοι για αναζωπυρώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας

otavoice

Ρ. Μέτσολα: Οι προκλήσεις της Κύπρου είναι προκλήσεις της ΕΕ

otavoice