OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Μουντιάλ 2020: Εργοτάξια «θανάτου» – Άλλοι 67 εργάτες πέθαναν στο Κατάρ

Η παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία συνεχίζει να αδιαφορεί, μετά τις συνεχείς καταγγελίες για τον εργασιακό μεσαίωνα στα έργα υποδομής στο Κατάρ, ενόψει του Μουντιάλ του 2022 αλλά και τους θανάτους εργατών που αυξάνονται δραματικά.

Η χώρα του Κόλπου επενδύει δεκάδες δισ. ευρώ για νέα στάδια και υπερσύγχρονη υποδομή για την άψογη διοργάνωση των αγώνων, αλλά αυτά τα έργα κρύβουν το απίστευτο δράμα εκατοντάδων χιλιάδων ξένων εργατών από την Ινδία, το Νεπάλ, τη Σρι Λάνκα και το Μπαγκλαντές.

Δημοσίευμα της “Daily Mail” αναφέρει ότι άλλοι 67 εργάτες από το Νεπάλ άφησαν την τελευταία πνοή τους στο Κατάρ ανάμεσα στις 16 Ιουλίου και τις 15 Νοεμβρίου και εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η οποία σημειώνει ότι οι απώλειες στο Κατάρ εργατών από το Νεπάλ βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδό τους για τουλάχιστον τρία χρόνια, οι θάνατοι μεταξύ της δεύτερης μεγαλύτερης κοινότητας μεταναστών στο κρατίδιο του Κόλπου ενδέχεται να φτάσουν τους 160 έως τα μέσα Ιουλίου του 2021. Και όλα αυτά ενώ οι αρχές του Κατάρ υπόσχονταν μεταρρυθμίσεις, μετά την παγκόσμια κατακραυγή για θανάτους εργατών. Στο μεταξύ, το συμβούλιο του Νεπάλ που έχει ως αντικείμενο την απασχόληση στο εξωτερικό (FEB) αποκάλυψε ότι το προηγούμενο έτος, δηλαδή το διάστημα 16 Ιουλίου 2019-15 Ιουλίου 2020, σημειώθηκαν 104 θάνατοι. Τα νούμερα του FEB αποκλείουν τις απώλειες από «τροχαία ατυχήματα» και προέρχονται κυρίως από τα πιστοποιητικά θανάτου που εκδόθηκαν στο Κατάρ.

Ο διευθυντής της οργάνωσης Fair / Square για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Νικ ΜακΓκίχαν, χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την αύξηση των θανάτων. Με δηλώσεις του στην “Daily Mail”, τόνισε: «Το Κατάρ έχει ένα απαίσιο ρεκόρ στους θανάτους εργατών και η άρνησή του να θέσει σε εφαρμογή κατάλληλη προστασία είναι απαράδεκτη. Γνωρίζει γι’ αυτά τα προβλήματα εδώ και πολύ καιρό. Η αποτυχία να ενεργήσει σωστά στους θανάτους θέτει σε σοβαρή αμφιβολία τη δέσμευσή του για εργασιακές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες φαίνονται καλές στα χαρτιά, αλλά δεν έχουν δοκιμαστεί ακόμη».

Σχετικά Άρθρα

Το Υπουργείο Άμυνας απαντά στην προκλητική τουρκική ανακοίνωση για τις δηλώσεις Δένδια

otavoice

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τα τρία μέτρα για τους καταναλωτές – Ποια τιμολόγια θα επιδοτηθούν

otavoice

Ο «εκλεκτός» του Τραμπ: Ποιος είναι ο Τζέι Ντι Βανς που επέλεξε για υποψήφιο αντιπρόεδρο

otavoice

Ξεκινάει στη Θεσσαλονίκη η προετομασία για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής

otavoice

Σουδάν: Έκκληση προς τον ΟΗΕ απευθύνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα

otavoice

Μεντβέντεφ: Casus belli για τη Ρωσία η ένταξη της Ουκρανίας στο NATO

otavoice