OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Απομονώνεται η Βρετανία – Έκτακτα μέτρα από Ολλανδία, Βέλγιο και Γερμανία

Στην απομόνωση μπαίνει η Βρετανία – Τον «χορό» άνοιξε η Ολλανδία

Το Βέλγιο θα αναστείλει τις πτήσεις και τα δρομολόγια των τρένων από τη Βρετανία από τα μεσάνυχτα της Κυριακής (01.00 ώρα Ελλάδας) μετά την ανακάλυψη μιας νέας μετάλλαξης του κορονοϊού, που κυκλοφορεί σε τμήματα της βρετανικής επικράτειας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας κυβερνητικός αξιωματούχος.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ ντε Κρο διευκρίνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο VRT ότι η διάρκεια της αναστολής θα είναι τουλάχιστον 24 ωρών.

Την ίδια στιγμή και η Γερμανία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο αναστολής των πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νότια Αφρική μετά την ανακάλυψη μετάλλαξης του κορονοϊού σε αυτές τις χώρες.

Θυμίζουμε πως τον «χορό» άνοιξε χθες η Ολλανδία. Η κυβέρνηση της χώρας ανέστειλε από χθες όλες τις επιβατικές πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι την 1η Ιανουαρίου μετά τον εντοπισμό στην Ολλανδία ενός κρούσματος μόλυνσης από μια μετάλλαξη του νέου κορονοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το ολλανδικό υπουργείο Υγείας συγκεκριμένα «συνιστά να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο οποιαδήποτε εισαγωγή αυτής της μετάλλαξης του ιού από το Ηνωμένο Βασίλειο περιορίζοντας και / ή ελέγχοντας την κίνηση επιβατών από το Ηνωμένο Βασίλειο».

H μετάλλαξη του κορονοϊού έχει εντοπιστεί επίσης στις Κάτω Χώρες, τη Δανία και την Αυστραλία. Επίσης, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε πως βρίσκεται σε «συνεχή επικοινωνία» με αξιωματούχους από τη Βρετανία καθώς το νέο στέλεχος εξαπλώνεται ταχύτητα σε σχέση με την αρχική μορφή του κορονοϊού ενώ για την ώρα δεν θεωρείται πιο θανατηφόρο.

 

Σχετικά Άρθρα

Μεντβέντεφ: Casus belli για τη Ρωσία η ένταξη της Ουκρανίας στο NATO

otavoice

Ιράν: Απορρίπτει τις κατηγορίες περί ιρανικού σχεδίου συνωμοσίας

otavoice

Στο «κόκκινο» σήμερα και αύριο ο υδράργυρος – Πότε θα δροσίσει

otavoice

ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, καταδικάστηκε για δωροδοκία

otavoice

Εκλέχθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι 14 Αντιπρόεδροί του

otavoice

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice