OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Με ελληνικά κεφάλαια επιβιώνουν τα Σκόπια (ΒΙΝΤΕΟ)

Και ενώ είναι νωπές ακόμα οι μνήμες από τη ψήφιση της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία οι Έλληνες στην συντριπτική τους πλειονότητα απορρίπτουν, κάποιοι άλλοι επιδεκτικά αδιαφορούν για την κατάσταση που πάει να διαμορφωθεί και προτιμούν να συντηρούν την οικονομία αυτού του μορφώματος που θέλει να έχει και λόγο και εκπροσώπηση σε διεθνείς Οργανισμούς.

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια επώδυνη εθνική υποχώρηση της Ελλάδας απέναντι σε ένα κρατικό μόρφωμα, το οποίο θέλει τα πάντα εδώ και τώρα, χωρίς, απλούστατα, να έχει αλλάξει το παραμικρό στο Σύνταγμά του. Την ίδια ώρα κάποιοι «μακεδονομάχοι» καταθέτουν μισθούς, συντάξεις, επιδόματα αλληλεγγύης και αγροτικές επιδοτήσεις στην οικονομία των Σκοπίων και στις πράσινες τσόχες και τις ρουλέτες των καζίνων της Γευγελής.

Το φαινόμενο είχε αρχίσει να γίνεται πιο έντονο κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης αφού οι τιμές στην γειτονική χώρα είναι πιο χαμηλές. Μάλιστα οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των εμπορικών καταστημάτων των περιοχών της Βόρειας Ελλάδας εξέφραζαν την έντονη δυσαρέσκειά τους καθώς έβλεπαν τους τζίρους τους να μειώνονται συνεχώς. Η χαμηλή φορολογία στα Σκόπια προσφέρει χαμηλότερες τιμές στα προϊόντα, τις οποίες δεν μπορούν να ανταγωνιστούν οι Έλληνες!

Τα μνημόνια φτωχοποίησαν τον ελληνικό πληθυσμό και κάποιοι αποφάσισαν να ενισχύσουν το μόρφωμα που βρίσκεται πάνω από την Βόρεια Ελλάδα και να του δίνουν ανάσες ζωής για να συνεχίσει να ξεδιπλώνει τα αλυτρωτικά του σχέδια.

Οι ηλικιωμένοι πλέον επιδεικνύουν τις… made in ΠΓΔΜ μασέλες και τα σφραγίσματά τους, οι κυρίες τα νύχια και τα μαλλιά τους, που τα φτιάχνουν σε λιγότερο από τη μισή τιμή και οι οδηγοί γεμίζουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους με βενζίνη που κοστίζει περίπου 1 ευρώ το λίτρο. Και λίγα μέτρα πιο πέρα από τον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων, χιλιάδες Μακεδόνες -και όχι μόνο- περνούν καθημερινά τα σύνορα για να παίξουν το βιος τους στους «ναούς» του τζόγου. Η περιοχή, που χαρακτηρίζεται  από πολλούς «Λας Βέγκας των Βαλκανίων», αποτελεί τη «βαριά βιομηχανία» της γειτονικής χώρας και έχει ρημάξει την οικονομία της Μακεδονίας.

Για κάποιους μάλιστα τείνει να γίνει και ρουτίνα… Η ρουλέτα, το μπλακ τζακ και τα ζάρια σε συνδυασμό με το δωρεάν φαγητό, τα φθηνά τσιγάρα και τη βενζίνη, τη δωρεάν διασκέδαση και τα οικονομικά είδη της καθημερινότητας, αποτελούν τρόπο ζωής.

Κάποιοι πιστεύουν ότι με την ψήφιση της συμφωνίας θα εδραιωθεί η ειρήνη στα Βαλκάνια. Προφανώς όμως είναι αστοιχείωτοι και δεν έχουν πάρει μυρωδιά το μέγεθος της πληγής που κάποιοι άνοιξαν. Μακεδονικό, Αλβανικό, Κόσσοβο, θεωρούνται από τους σοβαρούς ιστορικούς ως ζητήματα ικανά για να νέες δοκιμασίες στην ευαίσθητη, πολύπαθη και αρκετά περίεργη πολυπολιτισμική βαλκανική χερσόνησος.

Κάποιοι ξεχνάνε επίσης πως ο βασικότερος σύμμαχος των Σκοπίων είναι η Τουρκία. Η «μητέρα πατρίδα» των απανταχού αδελφών μουσουλμάνων της πάλαι ποτέ μεγάλης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, είναι ο πρώτος και μεγαλύτερος χορηγός σε οικονομικό, εμπορικό, εκπαιδευτικό και στρατιωτικό επίπεδο, των Σκοπίων. Και η Τουρκία ξέρουμε όλοι τι είναι, τι πρεσβεύει και τι διεκδικεί…

 

https://www.facebook.com/229795954169529/videos/375776566558724/UzpfSTEwMDAwMjA5MTkzOTE2MzozNzAzMjAyNTM3Njg4Njg/

 

 

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice