OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Ελεύθεροι οι διαπομπευτές του πρύτανη – “Χτίζουμε πάνω στην άμμο”

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι οκτώ κατηγορούμενοι, επτά άνδρες και μία γυναίκα -οι έξι εξ αυτών φοιτητές- για συμμετοχή στην πρωτοφανή επίθεση και διαπόμπευση σε βάρος του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), Δημήτρη Μπουραντώνη  στις 29 Οκτωβρίου 2020, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Οι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο, ενώ στους υπόλοιπους 4 επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση ύψους 3.000 ευρώ στον καθένα και υποχρεωτική εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους μία φορά το μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή, παράνομη κατακράτηση και παράνομη βία, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Όπως φέρεται να υποστήριξαν αφενός δεν στοιχειοθετούνται οι εις βάρος τους κατηγορίες και αφετέρου δεν συμμετείχαν στην επίθεση κατά του Πρύτανη.

“Η απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι αυτοί που επιτέθηκαν στον Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ και προσέβαλαν κάθε έννοια δικαίου και αξιοπρέπειας είναι γεγονός που δεν δημιούργησε ερωτήματα για το τι φταίει για την ανομία, την εγκληματικότητα που για τόσα χρόνια γινόμαστε μάρτυρες μέσα στα Ελληνικά Πανεπιστήμια” τονίζει ο Γενικός Γραμματέας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Σπήλιος Κρικέτος.

Όπως αναφέρει ο ίδιος “η ατιμωρησία είναι είναι η ασθένεια που χρόνια τώρα ταλαιπωρεί το κράτος. Γιατί άραγε; Τι συμβαίνει, υπάρχει κάτι άλλο που δεν γνωρίζουμε; Η καταδίκη της πράξης εναντίον του Πρύτανη από όλο τον πολιτικό κόσμο, από κάθε θεσμό, από την Ελληνική κοινωνία ήταν κάτι το οποίο έστω και προς στιγμή έδωσε μία ελπίδα, μία ακτίνα φωτός ότι κάτι μπορεί να αλλάξει έστω και με καθυστέρηση 40 και πλέον ετών, όπως επίσης και η νομοθετική ρύθμιση που έχει γίνει όσον αφορά το πλαίσιο του ασύλου μέσα στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα. Μάταια όμως. Μετά την απόφαση αντιληφθήκαμε όλοι ότι χτίζουμε πάνω στην άμμο”.

Σχετικά Άρθρα

ΟΗΕ: Πολύ τεταμένη η κατάσταση στον νότιο Λίβανο

otavoice

Ταϊλάνδη: Πέντε νεκροί σε κατολίσθηση στο νησί Πουκέτ

otavoice

Συνάντηση Μακρόν με ηγέτες κομμάτων για να διορίσει νέο πρωθυπουργό

otavoice

TASS: Ουκρανικό drone αποπειράθηκε να επιτεθεί στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ

otavoice

Κάμαλα Χάρις: «Θα γίνω πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς»

otavoice

Μαίνεται ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας- Το Ισραήλ στις συνομιλίες στο Κάιρο

otavoice