OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Έκρηξη δημάρχου Εορδαίας: “Κρούσματα “εφεύρεση”…Ντροπή σας”

Την έκρηξη του δημάρχου Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά έχει προκαλέσει η αποκάλυψη της παραποίησης των επιδημιολογικών στοιχείων του νομού Κοζάνης, με την μεταφορά προγενέστερων κρουσμάτων σύμφωνα με τα οποία στηρίχθηκε η επιβολή του σκληρού lockdown.

Μάλιστα κατά την επίσκεψη του Υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στην Κοζάνη στα μέσα Δεκεμβρίου, οι δήμαρχοι Κοζάνης και Εορδαίας είχαν ζητήσει να μην επιβληθεί αποκλεισμός μιας και η εικόνα που είχαν ήταν ελεγχόμενη με μικρό αριθμό περιστατικών στα εκτεταμένα rabit test που διενεργούνταν. Χωρίς καμιά ενημέρωση μετά από 24 ώρες ανακοίνωσαν το καθολικό lockdown βασισμένοι σε αλλοιωμένα στοιχεία.

Ο Παναγιώτης Πλακεντάς με μια σκληρή κια οργισμένη ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα μιλά ευθέως για “εφεύρεση” ενεργών κρουσμάτων. Αναρωτιέται στις 16 Οκτωβρίου που ξεκίνησε ο αποκλεισμός πόσα ήταν τα πραγματικά κρούσματα , ρίχνοντας μομφή σε Χρυσοχοϊδη – Χαρδαλιά για επιλεκτική απόφαση που έχει μη επιδημιολογικά κίνητρα.

“Ντροπής σας” αναφέρει οργισμνένος ο δήμαρχος Εορδαίας και στέλνει το μήνυμα ότι σε κόντρα όσων θέλουν η περιοχή να υποβαθμιστεί για να υλοποιηθεί ο ενεργειακός θάνατος της, “θα τα καταφέρουμε ξανά”.

Ο δήμαρχος Εορδαίας έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται μπαράζ αγωγών κατά όσων ζημίωσαν την περιφερειακή ενότητα Κοζάνης επιβάλλοντας ένα παρατεταμένο οικονομικό αποκλεισμό με ψευδή στοιχεία.

Είναι χαρακτηριστικό της ευθύνης των κυβερνητικών επιλογών και του παιχνιδιού που παιζόταν στις πλάτες των Δυτικομακεδόνων η θέση που είχε εκφράσει ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Κοζάνης Παντελής Καρακασίδης με την οποία κατηγορούσε του συμπατριώτες του για παραβατικότητα και ζητούσε επιβολή γενικού lockdown. Κάτι που τελικά έγινε. Προφανώς στη Δυτική Μακεδονία τις αποφάσεις δεν τις έλαβαν οι επιδημιολόγοι αλλά οι κομματικοί κομισάριοι και χαρτογιακάδες, εξυπηρετώντας πολιτικές και επιχειρηματικές σκοπιμότητες..

Σχετικά Άρθρα

Nέο Κανονισμό Καθαριότητας αποκτά ο Δήμος Βριλησσίων

otavoice

Ίδρυση Αναπτυξιακού Οργανισμού Δήμων Αιγιαλείας και Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

otavoice

Αδιάκοπες οι εργασίες συντήρησης του πρασίνου στο Δήμο Αμαρουσίου

otavoice

Συνάντηση του δημάρχου Γ. Λέντζα με τον Υφυπουργό Ν. Ταχιάο

otavoice

Π.Α.Μ.Θ: Συνάντηση Χ. Τοψίδη με εκπροσώπους αθλητικών σωματείων ΑμεΑ

otavoice

Δύο νέα λεωφορεία σε ΚΕΚ ΑμεΑ Κοζάνης και Ειδ.Εργαστήρι Πτολεμαΐδας

otavoice