OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Ο Dr.Fauci μιλά για το «απελευθερωτικό συναίσθημα» που υπηρετεί υπό τον Μπάιντεν έναντι του Τραμπ

Όταν ο Δρ Anthony Fauci επέστρεψε στην αίθουσα ενημέρωσης του Λευκού Οίκου την Πέμπτη, το έκανε χωρίς την  παρουσία ενός εχθρικού προέδρου που τον παρακολουθούσε από το Oval Office.

“Μπορώ να σας πω, δεν έχω καμία χαρά καθόλου να βρίσκομαι σε κατάσταση αντίφασης με τον Πρόεδρο”, δήλωσε ο Φάτσι στην αίθουσα, μολονότι φαίνεται να χαίρεται που δεν χρειάζεται πλέον να χορεύει γύρω από το ταραχώδες εγώ του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ .
“Η ιδέα ότι μπορείτε να σηκωθείτε εδώ και να μιλήσετε για όσα γνωρίζετε, ποια στοιχεία, τι είναι η επιστήμη – αφήστε την επιστήμη να μιλήσει”, πρόσθεσε. “Είναι κάπως ένα απελευθερωτικό συναίσθημα.”


Δυστυχώς κάπως στη βραχώδη ιστορία του με την προηγούμενη διοίκηση. Αλλά δεν έκανε καμία προσπάθεια να κρύψει την ευχαρίστησή του με την αλλαγή φρουράς.
Για τον 80χρονο ειδικό για τις μολυσματικές ασθένειες, ήταν η τελευταία πράξη στη μακρά ιστορία της υπηρεσίας επτά προέδρων των ΗΠΑ. Ο Fauci, ο οποίος καθόταν στην ειδική ομάδα του κορανοϊού του Τραμπ και υπέμεινε τη δημόσια περιφρόνηση του Τραμπ, εμφανίστηκε για να προτείνει σχέδια μιας νέας διοίκησης και να υποστηρίξει φωνή για μια νέα προσέγγιση του Προέδρου.
Με κάποιους τρόπους ήταν μια αλλαγή. Παρόλο που είχε παραμεληθεί και αγνοηθεί στο τέλος, συνέχισε να διαμορφώνει μια κακώς λανθασμένη πολιτική διοίκησης Τραμπ που απέτυχε να περιορίσει τον ιό.

Αλλά όταν τα πράγματα άρχισαν να χειροτερεύουν, οι βοηθοί του Τραμπ περιορίζουν το πόσο θα μπορούσε ο Φάουι να εμφανιστεί στην τηλεόραση για να προειδοποιήσει και τον άφησε να ενημερώσει τον Πρόεδρο στο Οβάλ Γραφείο.
Ο Fauci και ο Trump διαφωνούσαν για το πώς να προσεγγίσουν την πανδημία, ποιο ήταν το σωστό μήνυμα για τον αμερικανικό λαό και πώς να ισορροπήσουν το άνοιγμα με την αποτροπή περαιτέρω μετάδοσης.
Μέσα από όλα αυτά, ο Τραμπ επέμεινε ότι σέβεται τον Φάτσι, αλλά διαφωνεί με την προσέγγισή του. Αλλά στο ναδίρ της σχέσης τους, ο Τραμπ πρότεινε ότι σκέφτεται να απολύσει τον Φάτσι. Οι επιθέσεις από τους συμμάχους του Τραμπ οδήγησαν σε απειλές θανάτου και σε αυξημένη ασφάλεια.


Ήταν μια διαφορετική σκηνή την Πέμπτη. Ο Fauci ξύπνησε πριν από τις 4 π.μ.  για να απευθυνθεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας εκ μέρους της διοίκησης αφού ο Μπάιντεν επανήλθε στο σώμα.
Στην κρατική τραπεζαρία αρκετές ώρες αργότερα, ο Μπάιντεν και ο Φάουι χαιρέτησαν ο ένας τον άλλον θερμά προτού ο Μπάιντεν υπογράψει μια σειρά από εκτελεστικές ενέργειες για την καταπολέμηση της πανδημίας. Εμφανίστηκε για μια σειρά τηλεοπτικών συνεντεύξεων. Ήταν ο πρώτος εμπειρογνώμονας διοίκησης που στάθηκε στην αίθουσα ενημέρωσης υπό νέα διεύθυνση.
Ο ίδιος ο Fauci είπε ότι ήταν εγγυημένη μια νέα προσέγγιση.
“Ένα από τα πράγματα που ήταν πολύ σαφές μόλις πριν από περίπου 15 λεπτά, όταν ήμουν με τον Πρόεδρο, είναι ότι ένα από τα πράγματα που πρόκειται να κάνουμε είναι να είμαστε εντελώς διαφανείς, ανοιχτοί και ειλικρινείς”, δήλωσε ο Fauci . “Αν τα πράγματα πάνε στραβά, μην δείχνετε δάχτυλα αλλά να τα διορθώσετε. Και να κάνουμε ό, τι κάνουμε βασίζονται σε επιστήμη και στοιχεία.”
“Ήταν κυριολεκτικά μια συνομιλία που είχα πριν από 15 λεπτά με τον Πρόεδρο”, είπε, ανακουφίζοντας ξεκάθαρα τις έντονες προειδοποιήσεις που προσπαθεί να μεταδώσει για την πανδημία εδώ και μήνες, θα έρθει τώρα με την επιρροή του Λευκού Οίκου.
“Βρισκόμαστε ακόμα σε πολύ σοβαρή κατάσταση”, δήλωσε ο Φάουι καθώς ξεκίνησε τις παρατηρήσεις του, αποκαλώντας τον αριθμό των νεκρών που είχε περάσει πρόσφατα 400.000 “ιστορικό με πολύ κακή έννοια”.

Πρότεινε ότι ο πρόσφατος επταήμερος μέσος όρος των περιπτώσεων “μοιάζει να είναι πραγματικά πλατώ με την έννοια της στροφής” και οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας “πιστεύουν ότι είναι πραγματικό”.
Αλλά, πρόσθεσε, το είπε αυτό πριν.
“Θέλω να σηκωθώ ένα ντετζάου εδώ γιατί είπα κάτι τέτοιο σχεδόν λίγο λιγότερο από ό, τι πριν από ένα χρόνο, όταν μιλούσαμε για την επιτάχυνση των υποθέσεων στα τέλη του χειμώνα, στις αρχές της άνοιξης του 2020, όταν ήμασταν έχοντας τη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης να είναι το επίκεντρο του τι συνέβαινε. Υπάρχουν πάντα καθυστερήσεις, οπότε παρακαλώ να το γνωρίζετε αυτό “, είπε.
Αυτό, φυσικά, ήταν προτού ο Τραμπ αποφασίσει ότι οι επείγουσες προειδοποιήσεις του Φάουσι θα εξασθένησαν τα πνεύματα των Αμερικανών και, με τη σειρά τους, τις πολιτικές προοπτικές του.
Μέχρι το καλοκαίρι, ο Τραμπ είχε επιμείνει στο να επιμείνει στη χώρα ο «ιός». Τη στιγμή που ένα άλλο κύμα χτύπησε το φθινόπωρο, ο Τραμπ ήταν σε πλήρη άρνηση.


Ο Fauci πήγε για εβδομάδες χωρίς να μιλήσει με τον Trump. Δύο ημέρες πριν από τις εκλογές, ο Τραμπ πρότεινε σε ένα πλήθος στη Φλόριντα να απολύσει τον Φάτσι. Ο γιατρός συνέχισε να παρακολουθεί συναντήσεις της ειδικής ομάδας με τον Pence και εμφανίστηκε σε μια ενημέρωση με τον Pence τον Νοέμβριο, αλλά η σχέση του είχε πεθάνει με τον Trump – ο οποίος είχε πάρει έναν νέο σύμβουλο, τον Dr. Scott Atlas, του οποίου οι απόψεις ήταν στο περιθώριο .
Την Πέμπτη, ο Fauci σήμαινε ότι οι ημέρες της υπερβολικής εμπιστοσύνης και τα χαλαρά γεγονότα είχαν τελειώσει.
“Ένα από τα νέα πράγματα με αυτήν τη διοίκηση είναι εάν δεν γνωρίζετε την απάντηση, μην μαντέψετε”, είπε. “Απλά πες ότι δεν ξέρεις την απάντηση.

Πηγή CNN

Σχετικά Άρθρα

Παρίσι 2024: Η Σάκκαρη «διέλυσε» την Μαυροβούνια Κόβινιτς και συνεχίζει με αισιοδοξία

otavoice

“Πλώρη” για ολυμπιακό μετάλλιο έβαλε ο Απ. Χρήστου στα 100μ. ύπτιο- Στα ημιτελικά και ο Μακρυγιάννης

otavoice

Προκρίθηκαν τα γαλανόλευκα πληρώματα γυναικών στην δίκωπο

otavoice

Σουδάν: 22 νεκροί σε επίθεση εναντίον πόλης που πολιορκούν οι παραστρατιωτικοί

otavoice

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η δασική πυρκαγιά στην Καλιφόρνια- Τεράστιες καταστροφές

otavoice

“Φωτιά” τα ενοίκια στη φοιτητική στέγη- Οι τιμές και οι πάγιες συστάσεις σε γονείς και φοιτητές

otavoice