OTA VOICE
Uncategorized Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Έφυγε ο Λάμπρος Τσίκας- Το ψήφισμα του ΔΣ Πύργου

Ο καθηγητής μαθηματικών Λάμπρος Τσίκας, που από τα χέρια του πέρασαν γενιές και γενιές μαθητών του Πύργου και της Ηλείας, απεβίωσε χθες σε ηλικία 90 ετών, σκορπώντας θλίψη. Δημιούργησε το 1962 με τον Γεράσιμο Μπερτσάτο., το “Ηλειακό Εκπαιδευτήριο” ένα εκπαιδευτικό κόσμημα που για τρεις δεκαετίες έβγαλε σπουδαίους επιστήμονες  και πρόσφερε υψηλές μαθησιακές υπηρεσίες.

Υπήρξε ένα από τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία με μια σημαντική διαδρομή στην αυτοδιοίκηση, νομάρχης Φωκίδας και νομαρχιακός σύμβουλος Ηλείας, ενώ λάτρης των Μαθηματικών υπήρξε ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος του Παραρτήματος Ηλείας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας.

Η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα Τετάρτη στις 4 το απόγευμα, από τον Ι. Ναό των Αγίων Πάντων στο Κοιμητήριο Πύργου.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου μετά από πρόσκληση του προέδρου του συνήλθε εκτάκτως σήμερα 26 Ιανουαρίου 2021 μετά τη θλιβερή είδηση του αδόκητου θανάτου του πρώην δημοτικού συμβούλου – επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, επιφανούς δασκάλου και εκλεκτού συμπολίτη ΛΑΜΠΡΟΥ ΤΣΙΚΑ και αφού εξήρε την επί σειρά ετών προσφορά του στα κοινά της πόλης και του νομού καθώς και τη μακρόχρονη παρουσία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αποφάσισε ομόφωνα:
– Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του.
-Να επιδοθεί το παρόν στην οικογένειά του.
– Να κατατεθεί στέφανος στη σωρό του.
– Να παραστεί αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την εξόδιο ακολουθία.
– Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.

Δήλωση Αθανάσιου Μπέλτσου Δντη otavoice.gr, για την απώλεια του Λάμπρου Τσίκα 

“Ο Λάμπρος Τσίκας υπήρξε καθηγητής μου στο Ηλειακό Εκπαιδευτήριο και με γέμισε θλίψη η είδηση του θανάτου του. Ζήσαμε μαζί όμορφες νεανικές στιγμές, μας μετέφερε την αγάπη του για τα μαθηματικά (ειδικά την Άλγεβρα) αλλά κυρίως ξεχώρισε για την ποιότητα και την ειλικρινή σχέση μεταξύ εκπαιδευτικού και μαθητή. Ο κ. Λάμπρος ξεχώριζε με το κύρος του, σε κέρδιζε ακόμη και αν διαφωνούσαμε πολιτικά είχε το σεβασμό μου. Ανθρώπινος, σοβαρός, ειλικρινής και σπουδαίος επιστήμονας. Θα μας συνοδεύουν πάντα οι αναμνήσεις και οι όμορφες “κόντρες” με τον Γεράσιμο Μπερτσάτο … και εκείνο το καναδέζικο (όπως έλεγε ο Γεράσιμος) χειμερινό μπουφάν. Είχαμε την τύχη να έχουμε σπουδαίους καθηγητές ( όπως ο αείμνηστος Κώστας Αντωνόπουλος) και να πάρουμε γνώσεις αλλά κυρίως αρχές και αξίες. Κύριε καθηγητά, σε ευχαριστούμε για όσα μας έδωσες…Καλό Παράδεισο!”

Σχετικά Άρθρα

Πανελλήνιες 2024: Οι βάσεις εισαγωγής ανα επιστημονικό πεδίο

otavoice

Η δέσμευση Σταϊκούρα στον δήμαρχο Ρόδου για το νέο 12θεσιο Σχολείο Αρχαγγέλου

otavoice

Μενδώνη: «Στο Αιγαίο υπάρχει το 30% του μνημειακού αποθέματος της χώρας»

otavoice

Δήμαρχος Πετρούπολης: Η λαϊκή κινητοποίηση απέτρεψε νέα προσπάθεια έξωσης

otavoice

Χάρης Δούκας: «Θέλουν να βάλουν λουκέτο στους Δήμους- Δεν υποχωρούμε- Θα αντισταθούμε»

otavoice

Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου: Περισσότερες σχολικές καθαρίστριες σε σχέση με πέρυσι

otavoice