OTA VOICE
Απόψεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

28 Ιανουαρίου – Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Με πρωτοβουλία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η 28η  Ιανουαρίου καθιερώθηκε ως ημέρα προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Στις 28 Ιανουαρίου 1981, υπεγράφη η Σύμβαση 108 του Συμβουλίου της Ευρώπης, του πρώτου νομικά δεσμευτικού κειμένου διεθνούς δικαίου για την προστασία των ιδιωτών από τη συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Σκοπός του εορτασμού της ημέρας αυτής, είναι η ενημέρωση του ευρωπαίου πολίτη για τα προσωπικά δεδομένα και τα δικαιώματα του επ΄αυτών.

Προσωπικά δεδομένα είναι κάθε πληροφορία που αναφέρεται στο πρόσωπο του κάθε ατόμου, όπως: το όνομα και το επάγγελμά του, η οικογενειακή του κατάσταση, η ηλικία του, ο τόπος κατοικίας, η φυλετική του προέλευση, τα πολιτικά του φρονήματα, η θρησκεία που πιστεύει, οι φιλοσοφικές του απόψεις, η συνδικαλιστική του δράση, η υγεία του, η ερωτική του ζωή και οι τυχόν ποινικές του διώξεις και καταδίκες. Από τα παραπάνω προσωπικά δεδομένα πολλά είναι ευαίσθητα, έχουν δηλαδή ιδιαίτερη βαρύτητα για το σχηματισμό της εικόνας της προσωπικότητάς του ατόμου.

Αρμόδια για την προστασία τους στην Ελλάδα είναι η συνταγματικώς κατοχυρωμένη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

H ISOEXPERTS διαθέτει εξειδικευμένο τμήμα συμβουλευτικής και συμμόρφωσης με την νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων (GDPR) και πιστοποιημένο Data Protection Officer -DPO, παρέχοντας υπηρεσίες σε πλήθος οργανισμών του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα. 

+302103007064

Info@isoexperts.gr

www.isoexperts.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Η συγχώνευση Αttica Bank και Παγκρήτιας Τράπεζας στην Οικονομική Επιτροπή της Βουλής (live)

otavoice

Αλλαγή σκηνικού με βροχές και χαλαζόπτωση …σε περιοχές της Λάρισας

otavoice

Γεωμαγνητική καταιγίδα απειλεί τις επικοινωνίες – Πόσο θα διαρκέσει

otavoice

Οι ΗΠΑ ανησυχούν για τη συνεργασία Ρωσίας-Κίνας στην Αρκτική

otavoice

ΥΠΕΣ-Google: Κατάρτιση δημοσίων υπαλλήλων σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης

otavoice

Καιρός: Υποχώρηση του καύσωνα – Μέχρι 38 βαθμούς η θερμοκρασία

otavoice