OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Καμπανάκι Τσιόδρα για Αττική, Αχαΐα και Λασίθι από το βήμα της Βουλής

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, τοποθετήθηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Τον κώδωνα του κινδύνου για την Αττική, την Αχαΐα και το Λασίθι έκρουσε ο Σωτήρης Τσιόδρας  κατά την  ομιλία του στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ο καθηγητής, που εμφανίστηκε με διπλή μάσκα προστασίας στη Βουλή, έδωσε στοιχεία και τα πλήρη δεδομένα για την εικόνα της πανδημίας στη χώρα.

Ο καθηγητής τόνισε ότι είναι πάρα πολλά τα ενεργά κρούσματα κι ότι, δυστυχώς, υπάρχει μεγάλη αύξηση στην Αθήνα.

«Η Αττική χρειάζεται ειδική προσοχή» τόνισε χαρακτηριστικά ενώ εξέφρασε μεγάλη ανησυχία και για την Αχαΐα, αλλά και το Λασίθι. Ειδικότερα για την Αττική είπε ότι σημειώθηκε αύξηση κρουσμάτων κατά 81% στον βόρειο τομέα, 67% στον κεντρικό τομέα και 123% στη δυτική Αττική με μέσο όρο ηλικίας τους άνω των 40 ετών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Τσιόδρας, στην Αθήνα το Rt είναι 1,1, 0,93 στη νότια Ελλάδα, 1,1 στην Κρήτη και 0,8 στη Θεσσαλονίκη. Όπως, είπε, εκτιμάται πως τα κρούσματα αυτή την εβδομάδα στη χώρα θα είναι 7-8.000 και οι νέες νοσηλείες στις ΜΕΘ υπολογίζονται σε 80-100 τις επόμενες επτά ημέρες. “Αν μείνουμε σε αυτή την πορεία που είμαστε τώρα θα είναι καλά. Το κόκκινο δεν είναι καλό σενάριο γιατί στο τέλος Μαρτίου έχει 500-600 κλίνες. Θέλει λοιπόν προσοχή”, επεσήμανε ο καθηγητής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για τις εισαγωγές και τις νοσηλείες,  είπε ότι το 75% των νοσηλευομένων είναι άνω των 55 ετών. Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι «ο ιός ξεφεύγει από τα μέτρα και προσπαθεί να βρει τρόπο να παραμείνει, είναι εδώ και θα πιέσει κι άλλο».

Για τη Θεσσαλονίκη είπε ότι υποχώρησε σημαντικά η επιδημία, κρατάει ακόμα κάποιες εστίες ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης όπου υπάρχει μια μικρή αύξηση στα κρούσματα, χωρίς να έχουν επηρεαστεί πολύ οι νοσηλείες, ενώ και  στα λύματα η εικόνα είναι καλύτερη σε σχέση με την Αθήνα.

Επίσης, εξήγησε ότι είναι άλλο η μετάλλαξη και άλλο η παραλλαγή του ιού για την οποία ανέφερε ότι είναι συνδυασμός μεταλλάξεων. Παραθέτοντας αναλυτικά στοιχεία για το σύνολο της επικράτειας είπε ότι η περιοχή της Ηπείρου εμφανίζει την καλύτερη εικόνα κι ευχήθηκε αυτό να παραμείνει ως έχει.

Ακολουθεί η ομιλία του κ. Τσιόδρα στην επιτροπή της Βουλής.

Σχετικά Άρθρα

Σκηνικό έντασης στήνει η Τουρκία νότια Καρπάθου-Κάσου

otavoice

Πανελλαδικές 2024: Σε ποιες σχολές αναμένεται άνοδος και σε ποιες πτώση

otavoice

Η συγχώνευση Αttica Bank και Παγκρήτιας Τράπεζας στην Οικονομική Επιτροπή της Βουλής (live)

otavoice

Αλλαγή σκηνικού με βροχές και χαλαζόπτωση …σε περιοχές της Λάρισας

otavoice

Γεωμαγνητική καταιγίδα απειλεί τις επικοινωνίες – Πόσο θα διαρκέσει

otavoice

Οι ΗΠΑ ανησυχούν για τη συνεργασία Ρωσίας-Κίνας στην Αρκτική

otavoice