OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Lockdown: Έκτακτη σύγκληση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων – Έρχονται νέα μέτρα στην Αττική

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις δυο το μεσημέρι η έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, κατά τη σύσκεψη έγινε εκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων και ο πρωθυπουργός ζήτησε να συγκληθεί εκτάκτως η Επιτροπή των επιστημόνων, ώστε να εξεταστεί η λήψη μέτρων για την Αττική.

Στη συνέχεια, ο Βασίλης Κικίλιας εξήγησε ότι η Επιτροπή θα συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα και θα εισηγηθεί μέτρα. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα, διευκρίνισε.
Η κυβέρνηση πάντως προσανατολίζεται σε επιβολή καθολικού lockdown τύπου Μαρτίου τουλάχιστον στις εξαιρετικά επικίνδυνα περιοχές, όπως η Αττική.

Για την απόφαση αυτή άλλωστε προϊδέασε την κοινωνία ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, το πρωί της Τρίτης, επισημαίνοντας πως θα εισηγηθεί την επιβολή καθολικού lockdown. Το εξαιρετικά αυξημένο ιικό φορτίο στα λύματα του σταθμού της Ψυττάλειας, καθώς και η ραγδαία άνοδος των εισαγωγών σε ΜΕΘ τα τελευταία 24ωρα αναγκάζουν την κυβέρνηση να προχωρήσει σε λήψη άμεσων μέτρων. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες τα σημερινά κρούσματα αναμένεται να ξεπεράσουν τον αριθμό των 1.500, μιας και έχουν διενεργηθεί πολύ περισσότερα τεστ από τις προηγούμενες ημέρες.

Η αναδίπλωση τρία μόλις εικοσιτετράωρα από τις τελευταίες εξαγγελίες μέτρων δείχνει πως η προσέγγιση ήταν εσφαλμένη και κυριάρχησαν άλλα μη υγειονομικά δεδομένα μιας και η επιδημιολογική εικόνα ήταν κακή. Ειδικά το άνοιγμα των γυμνασίων και λυκείων, οι διάφορες συγκεντρώσεις (πορείες) σε συνδυασμό με εστίες αλλοδαπών στο κέντρο των Αθηνών,  αύξησαν την διασπορά κάτι που ειδικά στην Αττική αποτυπώνεται στον μεγάλο αριθμό σχολικών μονάδων και τμημάτων που έχουν κλείσει λόγω κρουσμάτων.

Σχετικά Άρθρα

Η συγχώνευση Αttica Bank και Παγκρήτιας Τράπεζας στην Οικονομική Επιτροπή της Βουλής (live)

otavoice

Αλλαγή σκηνικού με βροχές και χαλαζόπτωση …σε περιοχές της Λάρισας

otavoice

Γεωμαγνητική καταιγίδα απειλεί τις επικοινωνίες – Πόσο θα διαρκέσει

otavoice

Οι ΗΠΑ ανησυχούν για τη συνεργασία Ρωσίας-Κίνας στην Αρκτική

otavoice

ΥΠΕΣ-Google: Κατάρτιση δημοσίων υπαλλήλων σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης

otavoice

Καιρός: Υποχώρηση του καύσωνα – Μέχρι 38 βαθμούς η θερμοκρασία

otavoice