OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Κορονοϊός: Γρίφος οι εργασιακοί χώροι και οι μεταλλάξεις – Πότε θα κριθεί το lockdown στην Αττική

Την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας περιέγραψαν οι ειδικοί στην ενημέρωση της Παρασκευής, επισημαίνοντας αφενός ότι υπάρχει μία σταθεροποίηση της πανδημίας σε μεγάλο μέρος της χώρας, ωστόσο, η διασπορά του ιού στους εργασιακούς χώρους και των μεταλλάξεων στην κοινότητα, αποτελούν παράγοντες που προκαλούν ανησυχία.

Ειδικά για την Αττική, που θα βρίσκεται σε καθεστώς lockdown έως τις 28 Φεβρουαρίου, η πανδημία φαίνεται πως παρουσιάζει σημάδια σταθεροποίησης, με εξαίρεση όμως τις νήσους όπου παρατηρείται εκθετική αύξηση των νέων κρουσμάτων. Σχεδόν οι μισοί ασθενείς, βρίσκονται πλέον στο λεκανοπέδιο και το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό. Ενδεικτικά, μόνο το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν εκ των οποίων τα 741 εντοπίστηκαν στην Αττική, όπως ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ. Την ίδια στιγμή, οι ΜΕΘ Covid βρίσκονται στο “κόκκινο” και τις επόμενες ημέρες θα προστεθούν 38 νέες κλίνες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown στην Αττική θα βρεθεί στο επίκεντρο των ειδικών, την ερχόμενη Τετάρτη, όταν και θα εξετάσουν τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα και θα δουν “γειτονιά προς γειτονιά τα κρούσματα” στο λεκανοπέδιο, όπως ανέφερε η Βάνα Παπαευαγγέλου και στη συνέχεια θα κάνουν την εισήγησή τους στην κυβέρνηση για το αν θα παραταθούν ή όχι τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα. Η ίδια πάντως διαμήνυσε ότι το αν αυτό είναι το τελευταίο lockdown, “δεν μπορεί να το πει κανείς”. Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, έκανε λόγο για “αγώνα δρόμου” και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον Απρίλιο, λέγοντας πως οι ειδικοί αισθάνονται μια αισιοδοξία ως προς την εξέλιξη της πανδημίας “όπως προχωράμε προς την άνοιξη, τον Απρίλιο και αυξάνεται το ποσοστό των συνανθρώπων μας που θα έχουν εμβολιαστεί”.

Σχετικά Άρθρα

Φοροεπιδρομή και “φρένο” στις κρατικές δαπάνες εκτόξευσαν το πρωτογενές πλεόνασμα στα 5,6 δις

otavoice

Παρέμβαση του Εισαγγελέα Εφετών για τον θάνατο του 19χρονου στο λούνα παρκ

otavoice

Μπουρκίνα Φάσο: Δεκάδες νεκροί σε επίθεση «τρομοκρατών»

otavoice

Παραμένει φλεγόμενο το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο Sounion, στην Ερυθρά Θάλασσα

otavoice

Αυξήσεις από σήμερα σε 850 φάρμακα – Οι συνέπειες στους ασθενείς

otavoice

Η Βραζιλία «σε πόλεμο» με τις πυρκαγιές – Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης 45 πόλεις

otavoice