OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Σκληρό lockdown σε Φωκίδα και Ανώγεια-Ποιες περιοχές επιδεινώθηκαν

Επιβαρύνεται η επιδημιολογική εικόνα σε πολλές περιοχές της χώρας με αποτέλεσμα να διευρύνεται η ζώνη του σκληρού lockdown.  Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μετά τα νέα δεδομένα η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας και ο Δήμος Ανωγείων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, μετά την σημερινή σύσκεψη της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων κατατάσσονται από τις 6 το πρωί του Σαββάτου στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στο “βαθύ κόκκινο”.

Σύμφωνα με το κ. Χαρδαλιά, τα κρούσματα στον δήμο Ανωγείων έχουν σχεδόν διπλασιαστεί μέσα σε δύο ημέρες, ενώ ο 14ημερος μέσος όρος κρουσμάτων ανά 100.000 είναι 588 ο δείκτης όταν το όριο συναγερμού του ευρωπαϊκού ΕCDC είναι το 150. Στη Φωκίδα τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί από 19 στις 27 Φεβρουαρίου σε 59 την Πέμπτη, ενώ το εβδομαδιαίο ποσοστό αύξηση έχει φτάσει το 240%.

Την ίδια στιγμή το ιικό φορτίο είναι ιδιαίτερα αυξημένο στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης (ιδιαίτερα στους δήμους Εορδαίας και Κοζάνης), Καστοριάς, Ιωαννίνων, Καβάλας, Ημαθίας (ιδιαίτερα στον δήμο Αλεξάνδρειας), Σερρών, Κιλκίς, Ζακύνθου, Χανίων και Ρεθύμνης. “Σε αυτές τις περιοχές οι δείκτες του μέσου όρου των 14 ημερών καθώς και των 7 ημερών σιγά σιγά επιδεινώνονται και πλησιάζουν το σημείο συναγερμού” είπε ο κ. Χαρδαλιάς, και απηύθυνε έκκληση για πιστή τήρηση των μέτρων.

Σχετικά Άρθρα

ΥΠΕΣ-Google: Κατάρτιση δημοσίων υπαλλήλων σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης

otavoice

Καιρός: Υποχώρηση του καύσωνα – Μέχρι 38 βαθμούς η θερμοκρασία

otavoice

Έξι χρόνια από την τραγωδία στο Μάτι: Συγγενείς θυμάτων ζητούν δικαίωση

otavoice

Φάταχ και Χαμάς συμφώνησαν για «προσωρινή κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης»

otavoice

Κάμαλα Χάρις: Εξασφάλισε τη στήριξη επαρκούς αριθμού αντιπροσώπων για το χρίσμα

otavoice

Ταραχές στο Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον 173 νεκροί, πάνω από 1.100 συλλήψεις

otavoice