OTA VOICE
Video Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Σε σκληρό lockdown η Λέρος – Πώς «ξέφυγε» ο κορoνοϊός, τι λέει ο Δήμαρχος

Από τις 06:00 σήμερα το πρωί έως και την Δευτέρα 22 Μαρτίου οι κάτοικοι της Λέρου  μπαίνουν σε αυστηρό lockdown, με κατ’ οίκον περιορισμό των κατοίκων και απαγόρευση κυκλοφορίας καθ’ όλο το 24ωρο, μετά την εκτόξευση των κρουσμάτων covid στο νησί των Δωδεκανήσων. Σε 750 rapid test που διενήργησε ο ΕΟΔΥ την Τρίτη, διαπιστώθηκαν 18 κρούσματα.

Έκπληξη προκαλεί πως ένα μικρό νησί με λιγότερους από 8.000 κατοίκους βρίσκεται σε σημείο συναγερμού. Τί προκάλεσε την αύξηση των κρουσμάτων; Εφ’ όσον τα μέτρα πρόληψης της πανδημίας είναι συγκεκριμένα και δεν υπάρχουν μέσα μαζικής μεταφοράς, δια των οποίων θα μπορούσε να υπάρξει διασπορά του ιού, τι συνέβη;

Ένα ενδεχόμενο αφορά τους επισκέπτες εφ’ όσον η μόνη σύνδεση με τον έξω κόσμο γίνεται ακτοπλοϊκώς, ενώ ένα δεύτερο αφορά την εσωτερική διασπορά από ασυμπτωματικούς φορείς του ιού και την χαλαρότητα που μπορεί να επέδειξαν οι κάτοικοι. Ο Δήμαρχος Μιχάλης Κόλλιας που εισηγήθηκε την λήψη μέτρων εκτιμά ότι ο ιός είναι εισαγόμενος και εντοπίζεται κυρίως σε νέες ηλικίες.

Σχετικά Άρθρα

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Θεσ/νίκης: Συνεργασία των πολιτών να εντοπιστούν οι ασυνείδητοι

otavoice

O Δήμος Καλαμαριάς στο πλευρό του Δήμου Θέρμης, για την πυρκαγιά

otavoice

Ο δήμαρχος Καβάλας παρουσίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Αναπτυξιακού Οργανισμού “ΦΙΛΙΠΠΟΙ”

otavoice

ΠΔΕ: Προσπάθειες εξαπάτησης συναλλασσομένων με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης

otavoice

Δήμαρχος Νάξου: «Η βία και οι απειλές στο ΔΣ δεν θα γίνονται πλέον ανεκτές»

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνάντηση Θ.Βασιλόπουλου και Δ/ντριας Β΄θμιας εκπαίδευσης

otavoice