OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Νορβηγία: Ανακρίνεται η πρωθυπουργός για παραβίαση των μέτρων για τον κορονοϊό

Την πρωθυπουργό της Νορβηγίας, Έρνα Σόλμπεργκ, άρχισε να ανακρίνει η αστυνομία της χώρας, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη, για το πάρτι γενεθλίων που διοργάνωσε τον περασμένο μήνα και ενδέχεται να της επιβληθεί πρόστιμο 10.000 κορωνών (περίπου 982 ευρώ) για παραβίαση των κανόνων κοινωνικής απόστασης λόγω της COVID-19.

“Ξεκινήσαμε έρευνα και μέρος αυτής περιλαμβάνει ανάκριση της πρωθυπουργού. Αναλάβαμε την πρωτοβουλία και η ανάκριση έχει ξεκινήσει, αλλά δεν έχει τελειώσει επισήμως”, ανέφερε στο Reuters ο αστυνομικός επιθεωρητής Πεν Μόρτεν Σέντινγκ, προσθέτοντας ότι η αστυνομία σκοπεύει να ολοκληρώσει την έρευνα αυτή την εβδομάδα.

Η πρωθυπουργός, που διανύει τη δεύτερη θητεία της στον πρωθυπουργικό θώκο, ζήτησε συγγνώμη επειδή γιόρτασε τα 60ά γενέθλιά της με 13 μέλη της οικογένειάς της σε ένα ορεινό θέρετρο, παρά την απαγόρευση που έχει επιβάλει η κυβέρνηση στις εκδηλώσεις με τη συμμετοχή άνω των 10 ανθρώπων.

“Σχεδιάσαμε δείπνο σε ένα εστιατόριο, κάτι που πιστεύαμε ότι ήταν σύμφωνο με τις οδηγίες λόγω κορονοϊού. Ήταν σε ένα εστιατόριο στο οποίο κάναμε κράτηση για τρία ξεχωριστά τραπέζια και κρατήσαμε τις αποστάσεις μας”, δήλωσε η Σόλμπεργκ στους δημοσιογράφους την περασμένη Παρασκευή.

“Μπορώ μόνο να ζητήσω συγγνώμη για το γεγονός ότι δεν αντιληφθήκαμε ότι αυτό, όπως ορίζεται από τον νόμο, ήταν μια εκδήλωση”, προσέθεσε.

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice