OTA VOICE
Ντουντούκα

Κύριε Μητσοτάκη αυτή είναι η αλήθεια για την πετυχημένη πολιτική σας στην πανδημία

Σχολιάζει ο Αθανάσιος Μπέλτσος

Δείτε πόσο αποτυχημένη είναι η πολιτική σας που την προβάλλεται και κορδώνεστε σαν την πιο πετυχημένη χώρα στον πλανήτη χρησιμοποιώντας αριθμούς κατά πως σας βολεύει. Μόνο που πίσω από τους αριθμούς κρύβονται 8.000 νεκροί και μια χώρα ισοπεδωμένη. Δεν είναι όλα άσπρο μαύρο αλλά εκ του αποτελέσματος κρίνεστε.

Σας προτείναμε πέρσι τον Ιούνιο, μετά την επιτυχημένη διαχείριση του πρώτου κύματος, με την καθοδήγηση Τσιόδρα που φροντίσατε να μπει στο περιθώριο, να κλείστε τα σύνορα και να μην έρθει ούτε ένας τουρίστας. Να συνεχίσει η χώρα σε ένα καθεστώς “καραντίνας” με αυστηρούς όρους αφού ακόμη ούτε εμβόλια υπήρχαν, ούτε οι υγειονομικές υποδομές να ανταπεξέλθουν σε μια υγειονομική κρίση.

Σας προτείναμε να μοιράσετε 3-5 δις ευρώ σε προγράμματα κοινωνικού τουρισμού για να λειτουργήσει εσωτερικά η οικονομία και να στηριχθεί ο κλάδος του τουρισμού. Δεν το κάνατε, ανοίξατε τα σύνορα χωρίς ουσιαστικούς ελέγχους, τζογάρατε για να εξυπηρετηθούν οι ατζέντηδες(tui), με αποτέλεσμα από μηδενικά κρούσματα φέρατε τον ιό ξανά και από το Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα ζούμε ένα εφιάλτη. Ανοίξατε τα σύνορα αλλά το αποτέλεσμα για τον τουρισμό ήταν μηδενικό. Κανένα ουσιαστικό όφελος. Αποτύχατε. Ας λέτε ψευδώς ότι η επανάκαμψη της πανδημίας δεν οφείλετε σε αυτό, ήταν το βασικό αίτιο και το λένε τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Αν όμως είχατε ακούσει την πρόταση μας η χώρα σήμερα θα ήταν καθαρή, όπως είναι άλλες χώρες ( Αυστραλία, Ν. Κορέα, Κούβα, Νορβηγία, Φιλανδία…), δεν θα είχαμε μπει σε lockdown, άρα θα κινούνταν η οικονομία κανονικά, δεν θα είχαμε εταιρίες σε αναστολή και εργαζόμενους με επιδόματα. Αυτό σημαίνει ότι το κράτος δεν θα χρειαζόταν να δώσει τόσο χρήμα για ενίσχυση. Όπως και το σύστημα υγείας δεν θα είχε πιεστεί, ούτε θα χρειάζονταν να ξοδευτούν εκατομμύρια για να ανταπεξέλθει. Ακόμη σήμερα θα είμασταν σε θέση ισχύος ( καθαροί από κρούσματα) για την τουριστική σεζόν που έρχεται, για να μπορέσει η χώρα να βουλιάξει τουριστικά καλύπτοντας κάθε απώλεια. 

Επιπλέον η κοινωνία δεν θα ήταν σε νευρική κρίση και οι πολίτες δεν θα βίωναν μια τραγικότητα που περιόρισε τα ατομικά τους δικαιώματα και τους οδήγησε σε ακραίες καταστάσεις. 

Αυτή λοιπόν είναι η επιτυχημένη πολιτική σας κύριε Πρωθυπουργέ που την πολυδιαφημίζετε. Μόνο που οι πολίτες ξέρουν, βίωσαν και γνωρίζουν. Όσο και αν βομβαρδίζουν επικοινωνιακά οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι των χορηγών σας καναλαρχών, όσο και αν παραποιούνται στοιχεία, όσο και αν τρομοκρατείται ο κόσμος. Απόδειξη της αλλοπρόσαλλης διαχείρισης είναι το γεγονός πως επιβάλατε τον Νοέμβριο σκληρό lockdown με 200 κρούσματα ημερησίως και 50-100 ασθενείς σε ΜΕΘ και σήμερα με 4000 κρούσματα ημερησίως και 800 ασθενείς σε ΜΕΘ ανακοινώσατε χαλάρωμα μέτρων και λειτουργία της αγοράς. Πόσο ανευθυνότητα πια; Πότε πράξατε σωστά, τότε ή τώρα; Γιατί και τα δυο μαζί δεν μπορεί να ισχύουν.  

Δεν θα είχαμε αυτή την διασπορά αν κάνατε σωστά την δουλειά σας και επιβάλατε ισομερώς τα μέτρα και δεν αφήνατε μια μερίδα να τα καταστρατηγεί συστηματικά με πρόσχημα δημοκρατικές ευαισθησίες. Αν δεν επιτρέπατε εκατοντάδες συγκεντρώσεις, αν δεν ανοίγατε εσφαλμένα τα σχολεία που τρέξατε και τα κλείσατε, αν παίρνατε ουσιαστικά μέτρα για το συνωστισμό στα ΜΜΜ σήμερα όλα θα ήταν διαφορετικά.  Μόνο την Εκκλησία κυνηγήσατε ανελέητα και κλειδώσατε τους Ιερούς Ναούς, εκεί που εκατομμύρια χριστιανοί έπαιρναν δύναμη ζωής και ελπίδας. 

Εσείς  πιστεύεται πως με την διαχείριση της κρίσης σε μια κατεστραμμένη χώρα οικονομικά και κοινωνικά, μοιράζοντας στους πολλούς λίγα και στους λίγους πολλά θα κερδίσετε πολιτικά οφέλη, με απώτερο στόχο στις αρχές Σεπτέμβρη να οδηγήσετε τη χώρα σε εκλογές.  Δεν σας ενδιαφέρει η ουσία αλλά η εξασφάλιση της εξουσίας και συνάμα η εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων. Αλήθεια από τα 57 δις ευρώ πόσα θα φτάσουν στους πολίτες και πόσα στα επιχειρηματικά συμφέροντα και στους τραπεζίτες; 

Δυστυχώς απέναντι σας υπάρχει μια ανεύθυνη και επικίνδυνη αντιπολίτευση που τροφοδοτεί την αρρωστημένη κατάσταση και σας δίνει ένα άλλοθι πολιτικής επιβίωσης. Έτσι ο πολίτης εγκλωβισμένος στις συμπληγάδες πέτρες, χωρίς επιλογή διαφυγής, παραμένει θύμα μιας σάπιας και διεφθαρμένης πολιτικής και επιχειρηματική ελίτ που τον καταδυναστεύει, τον εκμεταλλεύεται και συστηματικά τον φτωχοποιεί. 

Σχετικά Άρθρα

Η ακτινογραφία των κομμάτων σε απόλυτους αριθμούς- Τι έδειξε η ευρωκάλπη

otavoice

Ευρωεκλογές: Πρώτο κόμμα η αποχή με +60% – Η κοινωνία τους γυρνάει την πλάτη

otavoice

Ο σκάρτος και η αλληλεγγύη

otavoice

Ενοχλούμε με τις θέσεις μας και μας χτυπάνε ηλεκτρονικά τρωκτικά

otavoice

Αγωνίζομαι να μείνω άνθρωπος

otavoice

Κύριε Πρωθυπουργέ ποιες είναι σαχλαμάρες;

otavoice