OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Στο Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Ζωγράφου η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Ζωγράφου, επισκέφθηκε την Πέμπτη 1/4/2021, η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ενημέρωσης και συνεργασίας στους τομείς ψυχικής υγείας και εξαρτήσεων, παρουσία του Δημάρχου Ζωγράφου Bασίλη Θώδα, του Προέδρου Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης Γιώργου Καππή, του Επιστημονικά Υπευθύνου του Κέντρου Πρόληψης Εμμανουήλ Καρυστιναίου και του Στελέχους Πρόληψης Βάνας Καρασιώτου.

Στη συνάντηση ο κ. Καππής, αναφέρθηκε στο έργο της κ. Μακρή και απέδωσε συγχαρητήρια για την θετική στάση και συμβολή της όσον αφορά την ολοκλήρωση του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης και σημείωσε πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερο και ιστορικό γεγονός της πορείας και εξέλιξης των Κέντρων Πρόληψης, καθώς δίνει ουσιαστική υπόσταση στο έργο που διαχρονικά επιτελούν. Παράλληλα ο κ. Καππής με την ιδιότητα του ως μέλος του Πανελληνίου Δικτύου Κέντρων Πρόληψης (ΔΙΚΕΠΡΕ) συζήτησε με την Υφυπουργό κα Ράπτη, για όλα τα τρέχοντα θέματα των Κέντρων Πρόληψης.

Ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας,  ο οποίος με την θετική του στάση και την απεριόριστη υποστήριξη που παρέχει σταθερά στο Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Ζωγράφου, επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά την αγαστή συνεργασία της Διοίκησης του Δήμου με το Κέντρο Πρόληψης.

Από την πλευρά του ο κ. Καρυστιναίος τόνισε την σταθερή παρουσία του Κέντρου Πρόληψης από την αρχή λειτουργίας του έως σήμερα και την ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας στις παρεχόμενες υπηρεσίες του φορέα . Επισήμανε επίσης την απρόσκοπτη λειτουργία του Κέντρου Πρόληψης καθ’ όλη την περίοδο της πανδημίας, μέσω υποστηρικτικού πλαισίου που έχει δημιουργηθεί για τα μέλη της κοινότητας, αξιοποιώντας την τηλεφωνική υποστήριξη/συμβουλευτική και τις δυνατότητες του διαδικτύου με διαδικτυακές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Επιπρόσθετα, το Στέλεχος Πρόληψης Βάνα Καρασιώτου αναφέρθηκε στις διαδικτυακές ομιλίες και ομάδες ενδυνάμωσης που απευθύνονται σε γονείς και υλοποιούνται κατά την τρέχουσα περίοδο με πολυάριθμη συμμετοχή.
Με αφορμή την πρώτη φορά ιστορικά, επίσκεψης Υφυπουργού Υγείας στο Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Ζωγράφου ο πρόεδρος του Δ.Σ. , απένειμε αναμνηστικό πίνακα με αναφορές στη φιλοσοφία της πρόληψης και φάκελο που περιείχε φυλλάδια από τις δράσεις που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται διαχρονικά από το Κέντρο Πρόληψης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

 

Σχετικά Άρθρα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το ανατολικό διαμέρισμα της Πάτρας

otavoice

Δ.Κορινθίων: Καλοκαιρινή γιορτή Βρεφονηπιακών Σταθμών

otavoice

Δ.Ν.Πηλίου: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων στον Λαύκο

otavoice

Επιλύονται τα προβλήματα για την ανέγερση του Δημαρχείου Πετρούπολης

otavoice

Π.Ι.Ν: Συνεδριάζει το Π.Σ. στις 20/7 – Τα θέματα

otavoice

Π.Κ.Μ: Ανακοίνωση Δ/νσης Κτηνιατρικής, για εστία πανώλους μικρών μηρυκαστικών στην Ελλάδα

otavoice