OTA VOICE
Video Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Ξυλοκάστρου: Νέος κυκλικός κόμβος – Ένα σπουδαίο έργο για το Ξυλόκαστρο και την Κορινθία

Το χώρο στον οποίο θα δημιουργηθεί μία νέα γέφυρα αλλά και μία νέα είσοδος στην πόλη του Ξυλοκάστρου, επισκέφθηκαν την Παρασκευή (2/4)ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, κ. Βλάσης Τσιώτος, ο πρώην Δήμαρχος, κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος και ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστος Δήμας.

Πρόκειται για ένα χρηματοδοτούμενο έργο προϋπολογισμού 4.8 εκ. ευρώ το οποίο με την προσθήκη ενός κυκλικού κόμβου, θα επιτρέψει τη δημιουργία μιας νέας εισόδου στην πόλη του Ξυλοκάστρου με ΜΕΓΑΛΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΟΦΕΛΗ.

Το έργο ενώνει τη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών αλλά και το Δυτικό Ξυλόκαστρο με το κέντρο της πόλης, ενώ ο νέος κόμβος που δημιουργείται θα βοηθήσει αφενός μεν στην ΑΣΦΑΛΕΙΑ των οδηγών που έρχονται από τη δυτική πλευρά του Δήμου, αφετέρου θα δημιουργηθεί μία νέα είσοδος στην πόλη, οπότε οι δημότες αλλά και οι επισκέπτες (ακόμη και μέσω του Προαστιακού) θα μπορούν να κατευθυνθούν γρήγορα στην παραλιακή ζώνη, αποφεύγοντας την κίνηση μέσα από την πόλη.

Ο Δήμαρχος κ. Τσιώτος αλλά και ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Ανδρικόπουλος σε δηλώσεις τους ευχαρίστησαν αρχικά τον Υφυπουργό κ. Δήμα για τις παρεμβάσεις του για την πραγματοποίηση του έργου και τόνισαν την ανάγκη ομοψυχίας και συναίνεσης ανάμεσα στους πολιτικούς παράγοντες για το καλό του τόπου.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Δήμας χαρακτήρισε το έργο ως “ένα σπουδαίο έργο για το Ξυλόκαστρο και την Κορινθία”.

Σχετικά Άρθρα

Η δέσμευση Σταϊκούρα στον δήμαρχο Ρόδου για το νέο 12θεσιο Σχολείο Αρχαγγέλου

otavoice

Μενδώνη: «Στο Αιγαίο υπάρχει το 30% του μνημειακού αποθέματος της χώρας»

otavoice

Δήμαρχος Πετρούπολης: Η λαϊκή κινητοποίηση απέτρεψε νέα προσπάθεια έξωσης

otavoice

Χάρης Δούκας: «Θέλουν να βάλουν λουκέτο στους Δήμους- Δεν υποχωρούμε- Θα αντισταθούμε»

otavoice

Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου: Περισσότερες σχολικές καθαρίστριες σε σχέση με πέρυσι

otavoice

ΠΝΑ: Στους Λειψούς ο αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Γ. Κρητικός

otavoice