OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Μόρισον: “Η Αυστραλία δεν θα βιαστεί να ξανανοίξει τα σύνορά της”

Η Αυστραλία δεν βιάζεται να ανοίξει και πάλι τα διεθνή της σύνορα και να θέσει σε κίνδυνο τον τρόπο ζωής στη χώρα που είναι σχεδόν «απαλλαγμένος» από τον νέο κορονοϊό, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον.

Η Αυστραλία έκλεισε τα σύνορά της σε όλους τους ξένους υπηκόους και μη μόνιμους κατοίκους τον Μάρτιο το 2020 και επιτρέπει μόνο περιορισμένο αριθμό διεθνών αφίξεων τους τελευταίους μήνες, κυρίως σε πολίτες της που επιστρέφουν από το εξωτερικό.

Το κλείσιμο των συνόρων, μαζί με τα μικρής διάρκειας lockdowns, την γρήγορη ιχνηλάτηση των επαφών και την υψηλή συμμόρφωση της κοινότητας προς τα υγειονομικά μέτρα, έχουν καταστήσει την Αυστραλία μια από τις πλέον πετυχημένες χώρες στην ανακοπή της πανδημίας, περιορίζοντας τον μέχρι τώρα απολογισμό του κορονοϊού σε κάτω από 29.500 κρούσματα και 910 θανάτους.

«Η Αυστραλία δεν βιάζεται να ανοίξει τα σύνορα, σας διαβεβαιώνω», ανέφερε ο Μόρισον στη διάρκεια ενημέρωσης που αναμεταδόθηκε τηλεοπτικά.

«Δεν θα θέσω σε κίνδυνο τον τρόπο με τον οποίο ζούμε σε αυτή τη χώρα, που είναι τόσο διαφορετικός από τον υπόλοιπο κόσμο σήμερα».

Εδώ και κάποιους μήνες, με την εξαίρεση ορισμένων σύντομης διάρκειας έκτακτων lockdowns, οι Αυστραλοί έχουν τη δυνατότητα να βγαίνουν έξω για φαγητό, να συγκεντρώνονται σχεδόν χωρίς περιορισμούς και να μην φορούν μάσκες στις περισσότερες περιστάσεις.

 

Σχετικά Άρθρα

Γερουλάνος: Θέλω να φτιάξω ένα ΠΑΣΟΚ, που θα νικήσει τη ΝΔ

otavoice

Έκρηξη βίας στα σχολεία: Αιματηρή συμπλοκή μαθητών στο ΕΠΑΛ Λαυρίου – Δύο τραυματίες, 13 προσαγωγές

otavoice

Ιαπωνία: Ο Σιγκέρου Ισίμπα νέος αρχηγός στο κυβερνών κόμμα και επόμενος πρωθυπουργός

otavoice

Διπλωματική λύση στον Λίβανο; – Οι πρώτες ενδείξεις δεν είναι θετικές

otavoice

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ζητάει την επαναφορά στο Δημόσιο του 13ου και 14ου μισθού

otavoice

Viral ο ηγέτης της Αϊτής – Ήπιε νερό από την… κανάτα μιλώντας στον ΟΗΕ

otavoice