OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Καλλιθέας: “Δεν είμαστε όλοι ίδιοι” – Οργή Κάρναβου για τις “καταγγελίες” Ασκούνη

“Ασύλληπτο διαχειριστικό αλαλούμ” και “απίστευτο καθεστώς αδιαφάνειας” επί ημερών Κώστα Ασκούνη, αποκάλυψε στο δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος.

Την αφορμή έδωσαν οι “καταγγελίες” του πρώην δημάρχου Καλλιθέας, κ. Ασκούνη για “αντιδεοντολογική” απευθείας ανάθεση στην δημοτική επιχείρηση που διαχείρίζεται το δημοτικό κοιμητήριο.

Μεταξύ άλλων, ο νυν δήμαρχος, Δημήτρης Κάρναβος αφού τόνισε ότι με ενέργειες της διοίκησης του εξυγιάνθηκε η δημοτική επιχείρηση, μίλησε για αναθέσεις και δαπάνες που δεν πέρασαν ποτέ από το Διαύγεια το οποίο ο πρώην δήμαρχος “απέφευγε σαν τον διάβολο το λιβάνι”.

Επιπλέον, ο Δημήτρης Κάρναβος περιέγραψε αναλυτικά την δημόσια διαγωνιστική διαδικασία που ακολουθήθηκε για την συγκεκριμένη ανάθεση.

Ο κ. Κάρναβος προέτρεψε μάλιστα τον πρώην δήμαρχο Κώστα Ασκούνη… να μην… “ξύνετε στην γκλίτσα του τσοπάνη” και να εγκαταλείψει την παραληροφόρηση.

Η οργισμένη απάντηση του δημάρχου Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβου έχει ως εξής:

“Κύριε Πρόεδρε,

Θα γνωρίζει ίσως ο κύριος Ασκούνης τη σοφή λαϊκή έκφραση, μη ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη!

Θα την επαναλάβω και σήμερα.

Το να ασκεί κριτική στην διοίκησή μας για τα πεπραγμένα στην Δημοτική Επιχείρηση στο Νεκροταφείο ξεπερνά κάθε όριο θρασύτητας .

Χαίρομαι λοιπόν που το βάζει το θέμα γιατί θα είναι αυτός ο οποίος θα πρέπει να απολογηθεί για την διοίκηση που έκανε και όχι εμείς .

Γιατί τα στοιχεία είναι συντριπτικά σε βάρος του και θα τα αποκαλύψω ευθύς αμέσως .

Όταν ήρθαμε στη διοίκηση το 2014 παραλάβαμε ένα ασύλληπτο διαχειριστικό αλαλούμ και ένα απίστευτο καθεστώς αδιαφάνειας.

Έπαιρναν αποφάσεις και κάνανε αναθέσεις όχι μόνο χωρίς να τις αναρτούν στην Διαύγεια αλλά χωρίς καν να υπάρχουν εισηγητικά για τα θέματα από πριν στα Συμβούλια.

Όλα στον αέρα. Όλα εν κρυπτώ.

Εμείς, όταν αναλάβαμε, το πρώτο που κάναμε ήταν να θέσουμε την Δημοτική επιχείρηση στο καθεστώς ελέγχου των μεγάλων δημοσίων επιχειρήσεων και από τότε τηρούμε τους κανόνες και ανεβάζουμε κάθε πράξη μας στο Διαύγεια .

Εμείς είμαστε στο Διαύγεια γιατί δεν φοβόμαστε, όπως η διοίκηση του κ. Ασκούνη που το απέφευγε σαν τον διάβολο το λιβάνι .

Γιατί δεν έστελναν εισηγητικά; Την απάντηση την δίνουν τα στοιχεία .

Την τελευταία περίοδο από το 2007 μέχρι το 2014 δίνατε κάθε χρόνο για αξεσουάρ 37.000 κατά μέσο όρο κάθε χρόνο. Εμείς τα ρίξαμε στα 28.000 ευρώ, μειώσαμε δηλαδή τα έξοδα κατά 25%.

Την τελευταία προεκλογική χρόνια, το 2014 μέχρι τον Σεπτέμβριο που αναλάβαμε δώσατε για ανθοστολισμούς 18.182 ευρώ. Εμείς φτάσαμε το 2019 στα 12,500 ευρώ.

Εάν λοιπόν σας φαίνονται πολλά αυτά που δίνουμε εμείς , τότε εξηγήστε μας γιατί υπήρξαν χρονιές που δίνατε τα διπλάσια.

Όχι κύριε Πρόεδρε, δεν θα απολογηθούμε εμείς αλλά ο κ. Ασκούνης. Εμείς κάναμε περικοπές και τελικά εξυγιάναμε την επιχείρηση ρίχνοντας τα συνολικά έξοδα κατά 60 με 65 χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη περίοδο.

Όσο για τις κατηγορίες για απευθείας αναθέσεις είμαι περίεργος να μάθω πως εννοεί ο κ. Ασκούνης τους διαγωνισμούς όταν δεν μπαίνανε καν στο Διαύγεια.

Σας πληροφορώ λοιπόν αναλυτικά για τις ενέργειες που κάναμε εμείς για να πετύχουμε τις καλύτερες τιμές και σίγουρα καλύτερες τιμές από αυτές που χρέωνε η διοίκηση σας την δημοτική επιχείρηση και τελικά στους δημότες.

Σχετικά με τις προμήθειες λοιπόν, ανεβάσαμε στο Διαύγεια Πρωτογενές αίτημα για Αξεσουάρ Μνημείων 01/04/2021 – 07/04/2021, για Ανθοστολισμό 01/04/2021 – 07/04/2021, και για Γραφικές τέχνες 05/04/2021 -07/04/2021.

Αποστείλαμε σε όλους τους προηγούμενους προμηθευτές mail για να έρθουν να καταθέσουν την προσφορά τους και ανταποκρίθηκε ένας προμηθευτής για το κάθε ένα!

Για τα Αξεσουάρ Μνημείων απευθυνθήκαμε στο μεγαλύτερο εργοστάσιο κατασκευής και στον μεγαλύτερο εισαγωγέα για τα συγκεκριμένα είδη!

Για τον Ανθοστολισμό ήταν η 5η φορά που κάναμε την διαδικασία του Πρωτογενούς Αιτήματος στο Διαύγεια.

Για τις Γραφικές τέχνες απευθυνθήκαμε στον προηγούμενο προμηθευτή και σε ακόμα δύο.

Για να τελειώνουμε λοιπόν με αυτή την παραπληροφόρηση.

Ο τελευταίος , ο τελευταίος που δικαιούται να κάνει κριτική για θέματα οικονομικής διαχείρισης είναι ο κύριος Ασκούνης. Και μιλάμε για μια διαχείριση όπου πέρα από τα υψηλά κόστη, άφησε, την χρονιά 2002-2003 το προσωπικό της ΔΑΕΚ για ένα χρόνο απλήρωτο!

Και δυστυχώς κάθε φορά που θα μας κάνει κριτική με λασπολογία θα έχει απέναντί του και σε βάρος του τα στοιχεία και τα νούμερα από την δική του θητεία!

Και κάθε φορά θα χαίρομαι που θίγει τέτοια θέματα γιατί κάθε φορά θα μου δίνει την ευκαιρία να συγκρίνουμε τις θητείες μας”.

Πηγή: kallitheaonline.gr

Σχετικά Άρθρα

Η ΚΕΔΕ στο Forum του ΟΗΕ για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις, σε περισσότερες από 100 διαβάσεις πεζών

otavoice

Δ.Πύργου: Τιμήθηκαν οι πατριώτες που εκτελέστηκαν στα Φονικά από τους Ναζί

otavoice

Ο Κ. Πελετίδης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, για την πυρκαγιά της 9ης Ιουλίου

otavoice

Π.Ν.Α: Χορήγηση Υποτροφιών Ακαδημαϊκού έτους 2024 – 2025

otavoice

Δ.Πλατανιά: Συνεδρίασε η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Αειφορίας

otavoice