OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Σέρρες: Καταδικάστηκε για άρνηση μάσκας, θα εκτίσει ποινή φυλάκισης 40 ημερών

Στη φυλακή οδηγήθηκε ένας πολίτης στις Σέρρες, ο οποίος αρνούνταν να φορέσει μάσκα, ύστερα από απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σερρών, το οποίο εξάντλησε όλη την αυστηρότητα σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις που έτυχαν ειδικής μεταχείρισης. Πρόκειται για οδηγό νταλίκας που σε έλεγχο της αστυνομίας του επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Την είδηση που προκαλεί πολλά ερωτηματικά για την σκοπιμότητα της, μετέφερε μέσω ανάρτησης στο facebook ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών Παναγιώτης Καρίπογλου, ο οποίος έγραψε χαρακτηριστικά:

«Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Σερρών σήμερα κατά την αυτόφωρη διαδικασία καταδίκασε άτομο που αρνούνταν να φορέσει μάσκα σε ποινή φυλάκισης 60 ημερών για τις οποίες διέταξε με ειδική αιτιολογία να εκτιθούν οι 40 . Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στη φυλακή για την έκτιση της ποινής των 40 ημερών».

Νομικοί παράγοντες των Σερρών, σχολιάζοντας την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, ανέφεραν ότι σε ανάλογες ποινές συνήθως χορηγείται αναστολή. Όμως, στη προκειμένη περίπτωση το δικαστήριο με ειδική αιτιολογία έκρινε ότι δεν πρέπει να του χορηγηθεί αναστολή, καθώς υπήρχε κίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων(;;;).

Θα ισχυριστεί κάποιος πως αποτελεί κίνδυνο για την δημόσια υγεία. Όμως είναι ο μοναδικός που απειλεί την δημόσια υγεία; Αυτοί που κατά χιλιάδες και συστηματικά παραβίασαν τα μέτρα με συγκεντρώσεις, διασπείροντας τον ιό βρέθηκαν στην φυλακή; Είναι προφανές πως η απόφαση στοχεύει να στείλει μήνυμα σε συγκεκριμένη κατεύθυνση και δεν έχει να κάνει με απόδοση δικαιοσύνης.

Σχετικά Άρθρα

Το Υπουργείο Άμυνας απαντά στην προκλητική τουρκική ανακοίνωση για τις δηλώσεις Δένδια

otavoice

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τα τρία μέτρα για τους καταναλωτές – Ποια τιμολόγια θα επιδοτηθούν

otavoice

Ο «εκλεκτός» του Τραμπ: Ποιος είναι ο Τζέι Ντι Βανς που επέλεξε για υποψήφιο αντιπρόεδρο

otavoice

Ξεκινάει στη Θεσσαλονίκη η προετομασία για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής

otavoice

Σουδάν: Έκκληση προς τον ΟΗΕ απευθύνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα

otavoice

Μεντβέντεφ: Casus belli για τη Ρωσία η ένταξη της Ουκρανίας στο NATO

otavoice