OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Αυτοδιοικητική διένεξη Ιωακειμίδη-Τσέπελη για την άνοδο στην Super League Νίκαιας-Ξάνθης

Σε αυτοδιοικητική κόντρα έχει εξελιχθεί το αυριανό ποδοσφαιρικό ντέρμπυ ανόδου στην Super League μεταξύ Ιωνικού Νικαίας και Ξάνθης, με τους δημάρχους των δυο πλευρών να εμπλέκονται ο καθένας για να στηρίξει την ομάδα της πόλης του.

Πρώτα ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης έστειλε επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, τον υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού με την οποία ζητούσε την προστασία της ξανθιώτικης αποστολής στην έδρα του Ιωνικού , επισημαίνοντας τον κίνδυνο να υποστούν βίαιη συμπεριφορά, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν. Μάλιστα στο διαδίκτυο κυκλοφορεί βίντεο ( που ακολουθεί) από την αναμέτρηση των δυο ομάδων στις 6 Μαρτίου κατά την κύρια αγωνιστική περίοδο, όπου οι παίκτες της Ξάνθης δέχονται μπαράζ από ύβρεις και απειλές μέσα στους διαδρόμους των αποδυτηρίων της Νίκαιας, καταρρίπτοντας τα περί υποδειγματικής φιλοξενίας.

Η απάντηση του δημάρχου Νίκαιας – Ρέντη Γιώργου Ιωακειμίδη ήρθε με ανακοίνωση του στην οποία αποποιείται κάθε κατηγορία για τις καταγγελίες περί άσκηση βίας και κάνει λόγο για υποδειγματική φιλοξενία σε κάθε αθλητική αποστολή, που εισέρχεται στο γήπεδο του Ιωνικού. Μάλιστα κάνει λόγο για προσπάθεια σπίλωσης της ιστορίας του ιστορικού συλλόγου, όμως oi εικόνες που κυκλοφορούν δεν τον δικαιώνουν.

Επειδή η Ξάνθη έχει μια εθνικά ευαίσθητη χορδή, θα έπρεπε όλοι και ιδιαίτερα οι θεσμικοί παράγοντες να είναι προσεκτικοί. Τα συμφέροντα μιας ομάδας δεν μπορεί να τίθενται πάνω από τα εθνικά και να ακούγονται τα γνωστά εμετικά γηπεδικά συνθήματα περί  Βουλγάρων και Τούρκων… ούτε βέβαια να δίνεται άλλοθι σε νοσηρές λογικές που έχουν αμαυρώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο και την αθλητική ιδέα.

Η ανάμειξη των θεσμικών θα πρέπει να είναι πυροσβεστική αλλά και θεματοφύλακας της νομιμότητας, του δικαίου και του εθνικού συμφέροντος. Γιατί ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, μόνο στις ζούγκλες….

Σχετικά Άρθρα

Η ΚΕΔΕ στο Forum του ΟΗΕ για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις, σε περισσότερες από 100 διαβάσεις πεζών

otavoice

Δ.Πύργου: Τιμήθηκαν οι πατριώτες που εκτελέστηκαν στα Φονικά από τους Ναζί

otavoice

Ο Κ. Πελετίδης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, για την πυρκαγιά της 9ης Ιουλίου

otavoice

Π.Ν.Α: Χορήγηση Υποτροφιών Ακαδημαϊκού έτους 2024 – 2025

otavoice

Δ.Πλατανιά: Συνεδρίασε η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Αειφορίας

otavoice