OTA VOICE
Video Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Λ. Πλαστήρα: Υψώθηκε πάνω από τη λίμνη η μεγαλύτερη ελληνική σημαία στον κόσμο!

Στη Λίμνη Πλαστήρα πέταξε η μεγαλύτερη ελληνική σημαία, μεγέθους 1.500 τ.μ., με σκοπό όπως δήλωσαν οι διοργανωτές να αναδειχθεί η μεγαλοσύνη της καρδιάς και της ψυχής του Έλληνα και της αγάπης του για την Πατρίδα, για τη γιορτή των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, για την οποία έγινε μια πληθώρα εκδηλώσεων και αφιερωμάτων.

Η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 έγινε το πρωί της Κυριακής στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, με συμβολικό αφιέρωμα στη σημαία. Η έναρξη των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την ύψωση της επαναστατικής σημαίας στα ‘Αγραφα, στις 10 Μαΐου 1821, από τον οπλαρχηγό Κώστα Βελή.

Η πρώτη εκδήλωση αφορούσε την προ-επαναστατική σημαία των Αγράφων, την οποία είχε ο πρώτος γνωστός κλέφτης των Αγράφων, το Μικρό Χορμόπουλου, περί τα 1.650 και για τον εντοπισμό της εργάστηκε επίπονα η Επιτροπή Ιστορίας Δήμου Λίμνης Πλαστήρα. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με δοξολογία στον Ι.Ν. Κοίμησης Θεοτόκου Μορφοβουνίου, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες των εθνικών αγώνων. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα και άλλους επισήμους και ομιλία του δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτη Νάνου, με θέμα τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Λαυρεωτικής: Βρισκόμαστε στο πλευρό Καθηγητών και Γονέων & Κηδεμόνων

otavoice

Δ. Νέας Ιωνίας: Διοργανώνει εκδήλωση ενόψει Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας

otavoice

Συνεργασία Δ. Μετεώρων-TERRA THESSALIA για την υποστήριξη χωριών

otavoice

Η ΠΔΕ κατά της εγκατάστασης υπεράκτιων αιολικών πάρκων στον Πατραϊκό Κόλπο

otavoice

Δράση ενημέρωσης για την Άνοια στο Δ. Αμπελοκήπων-Μενεμένης

otavoice

Συνάντηση δημάρχου Θέρμου με Θ. Λιβάνιο- Επιχορήγηση 500 χιλ. ευρώ για φυσικές καταστροφές

otavoice